1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Creditwest Bank, SIBOS’a katılan tek Kıbrıs bankası oldu
Creditwest Bank, SIBOS’a katılan tek Kıbrıs bankası oldu

Creditwest Bank, SIBOS’a katılan tek Kıbrıs bankası oldu

Dünya finans piyasasının geleceğinin şekillendirildiği SIBOS 2017 etkinliği bu yıl Kanada’nın Toronto kentinde gerçekleştirildi

A+A-

Yaklaşık 40 yıldır Dünya finans sektörünün liderlerini bir araya getirerek finansal piyasaların geleceğinin şekillendiği SIBOS etkinliği bu yıl Toronto’da gerçekleştirildi.  Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT) tarafından organize edilen SIBOS 2017’ye Kuzey Kıbrıs’tan son dört yıldır olduğu gibi  sadece Creditwest Bank davet alarak katılım gösteridi.

Çalışanlarının kariyer planlamasına ve gelişimine önem veren Creditwest Bank’I SIBOS etkinliğinde banka bünyesinin uzman kadrosunda yer alan  Güzide Katırcıoğlu, Duyal Eresen ve Gizem Özkıraç ile  temsil ettiler. 

Bu yıl ‘Geleceği Şekillendirmek’ teması altında düzenlenen SIBOS 2017’nin 4 günlük programındaki panellere, farklı uzmanlıklara sahip yüzlerce konuşmacı katılarak finans sektörünün en yeni trendlerini irdelediler. SIBOS 2017’nin bu yılki ajandası;  Bankacılık, Para Transferleri  ve Ödeme Sistemlerinde Güvenlik, Teknolojik Yenilikler ve Mevzuat  Uyum olarak 4 ana başlık altında toplanmıştır.

Sektörün en önemli etkinliği olan SIBOS’a bu yıl dünya finans sektörüne yön veren  8000  uzman ile uluslararası finans kurumları, uluslararası kuruluşlar, teknoloji ve altyapı firmaları katılım gösterdi. Dört günlük  etkinlikte yüzlerce konuşmacının katıldığı konferanslar, forumlar  ile  200’ün üzerinde firma ve finans kuruluşu fuar alanında  yer alarak sektör içi iletişimi artırdı.

SIBOS etkinliği SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications) tarafından uluslararası bankacılık operasyonlarının geliştirilmesi, global finans topluluğunun uluslararası ticaret, ödemeler, güvenlik ve nakit yönetiminin  etkin ve işbirliği ile sağlanması amacıyla düzenleniyor. SWIFT 212 ülkede 10,000 finans kuruluşunu finansal bilgi güvenliği konusunda birbirine bağlıyor.

Bu haber toplam 2473 defa okunmuştur
Etiketler :