1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Creditwest bank bonosu piyasaya sürülüyor
Creditwest bank bonosu piyasaya sürülüyor

Creditwest bank bonosu piyasaya sürülüyor

Creditwest Bank, 18-19-20 Haziran tarihlerinde Türk Lirası ve Döviz cinsinden bono ihracı gerçekleştirecek.

A+A-

 

Creditwest Bank, 18-19-20 Haziran tarihlerinde Türk Lirası ve Döviz cinsinden bono ihracı gerçekleştirecek. Kuzey Kıbrıs’ta döviz bazında bir ilk olan Creditwest Bono, ticari ve bireysel yatırımcılara yüksek getirili yatırım imkanı sunuluyor.

Creditwest Bank’tan verilen bilgiye göre; vadesi 1 yıl olan Creditwest Bonoların yıllık TL’de %17,00 faiz oranı ve Dövizde  %4,50 oranında  getirisi bulunmaktadır.

Minimum talep tutarı nominal TL’de 100,000 ve dövizde 20,000 GBP olan Creditwest Bono’larda yatırımcıların vade sonuna kadar beklemesi durumunda belirtilen faiz oranında getiri sağlanıyor.  Banka yetkilileri, bonoların vadesinden önce nakite çevirilmesi için 2.el piyasası oluşturma konusunda çalışma başlattıklarını belirtti.

Banka bonosu, bankaların borçlu olarak ihraç ettiği ve iskontolu olarak sattığı menkul kıymetler olarak nitelendirilir. Banka bonosu; en genel tanımıyla banka tarafından garantisi verilmiş borç senetleridir.

Creditwest Bank Bonoları banka tarafından koruma altında olup,  TMSF(Tasarruf Mevduatı Sigortası) güvencesinde değildir.  Takas ve vade başlangıç tarihinin 21 Haziran olduğu Creditwest Bono’ların itfa tarihi 21 Haziran 2019’dur.

Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer konu ile ilgili şu şekilde bilgi verdi;

Creditwest Bank’ın; yatırım yapmak isteyen, kazançlı ve alternatif ürün arayışında olan tüm bireysel ve ticari müşterileri için yüksek getiri sağlayan Creditwest Bono’yu hizmete sunduğunu belirtti. Zaheer,  Creditwest Bono’nun banka tarafından sunulan en güncel yatırım aracı olduğunu söyleyerek, bono alım işlemi gerçekleştirmek isteyen tüm müşterilerini Creditwest Bank şubelerine beklediklerini açıkladı. 

Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer, Kuzey Kıbrıs’ta ilklerin bankası olan Creditwest Bank’ın bugün olduğu gibi önümüzdeki dönemde de avantajlı ve müşteri tercihlerine yönelik güvenli yatırım araçları sunmaya devam edeceğini söyledi.

 

Bu haber toplam 2577 defa okunmuştur
Etiketler :