1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Çözümsüz bir seçenek değildir'
'Çözümsüz bir seçenek değildir'

'Çözümsüz bir seçenek değildir'

İki toplumlu Barış İnisiyatifi – Birleşik Kıbrıs’tan bir heyet, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ı ofisinde ziyaret ederek bir toplantı gerçekleştirdi.

A+A-

İki toplumlu Barış İnisiyatifi – Birleşik Kıbrıs’tan bir heyet, bugün,  Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü Misyon Şefi ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ı ofisinde ziyaret ederek bir toplantı gerçekleştirdi. Heyet toplantıda, Toplumlararası Görüşmelerin durmasına ilişkin görüşlerini ve kaygılarını paylaşırken aynı zamanda, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne, Kıbrıs'ın iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyon çatısı altında birleştirilmesi ana hedefi ile, iki tarafı görüşme masasına geri getirme konusunda yeni bir inisiyatif ortaya koymak için elinden geleni yapması talebini de iletti.

İnisiyatif temsilcileri toplantıda, “iki ayrı devlet çözümü seçeneğini”, Kıbrıs'ın daimi bölünmesine yol açacak “çözümsüz bir seçenek” olarak gördüklerini ve bunun kabul edilebilir olmadığını da vurguladı.

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur
Etiketler : ,