1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘ÇÖZÜM’ İTTİFAKI
‘ÇÖZÜM’ İTTİFAKI

‘ÇÖZÜM’ İTTİFAKI

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ‘federal Kıbrıs ve çözüm ittifakı’ ile birlikte belediye sınırları içerisinde farklı bir harita ortaya çıkardı

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçimi ülke genelinde ‘federal Kıbrıs ve çözüm ittifakı’ ile yeni bir tablo ortaya çıkardı. Seçim sonucu ‘Yerel Yönetim’ler düzeyinde analiz edildiği zaman “Kıbrıs sorununun çözümü, güven yaratıcı ve barışma sürecini ilerleten adımlar, Kıbrıslı Rum liderliği ve Türkiye’yle çatışmacı ya da teslimiyetçi değil onurlu ilişki” üzerinde yoğunlaşan vizyon geniş bir kabul gördü.


26 belediye sınırı içerisinde seçmen Akıncı’ya oy verirken, Karpaz bölgesinde ise Eroğlu sadece % 0.3’lük bir farklı öne çıktı. Eroğlu, 8 belediyede, çok az farklarla seçimi önde tamamladı.


Meltem SONAY

Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Turunun ‘belediye’ sınırları dahilindeki sonuçları, ilginç bir haritayı da ortaya koydu.
Seçim sonucu ‘Yerel Yönetim’ler düzeyinde analiz edildiği zaman “Kıbrıs sorununun çözümü, güven yaratıcı ve barışma sürecini ilerleten adımlar, Kıbrıslı Rum liderliği ve Türkiye’yle çatışmacı ya da teslimiyetçi değil onurlu ilişki” üzerinde yoğunlaşan vizyon geniş bir kabul gördü.
Cumhurbaşkanlığı seçimi ülke genelinde ‘federal Kıbrıs ve çözüm ittifakı’ ile yeni bir tablo ortaya çıkardı.
26 belediye sınırı içerisinde seçmen Akıncı’ya oy verirken, Karpaz bölgesinde ise Eroğlu sadece % 0.3’lük bir farklı öne çıktı. Eroğlu, 8 belediyede, çok az farklarla seçimi önde tamamladı.
26 belediyenin 18’inde seçmen çoğunlukla ‘Mustafa Akıncı’nın temsil ettiği siyasete yoğunlaşırken, Tatlısu’dan başlayarak özellikle Karpaz yarımadasındaki 8 belediye sınırındaki seçmen ise ‘çok az farkla’ Derviş Eroğlu’nun siyasi çizgisine onay verdi.

Maviden kırmızıya…

Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Turunun ‘belediye’ sınırları dahilindeki sonuçlarının yansıtıldığı Kuzey Kıbrıs haritası, çoğunlukla Mustafa Akıncı’yı simgeleyen ‘mavi renge’ bürünürken, özellikle Karpaz yarımadasında ‘Derviş Eroğlu’nu simgeleyen ‘kırmızı’ rengin hakim olduğu dikkat çekiyor.
Ancak Karpaz bölgesinde de seçmenin ‘yarıya yakını’ farklı siyasi düşüncesini ortaya koyuyor.


Orta Mesarya’da Eroğlu, çevresinde Akıncı…

Orta Mesarya’da Paşaköy, Vadili ve İnönü Belediyeleri’nin sınırındaki seçmen az farklarla Derviş Eroğlu derken, Değirmenlik, Akdoğan, Beyarmudu belediyesi sınırları dahilindeki seçmen çoğunlukla Mustafa Akıncı iradesini sandığa yansıttı.

26 belediyenin 18’inin sınırları içerisindeki seçmen AKINCI dedi…

Ülkenin batısından, doğusuna, kuzeyinden güneyine, 26 belediyenin 18’inde seçmen çoğunlukla Mustafa Akıncı yönündeki iradesini çoğunlukla sandığa yansıttı.
Lefke, Güzelyurt, Lapta, Alsancak, Alayköy, Dikmen, Girne, Gönyeli, Lefkoşa, Çatalköy, Esentepe, Serdarlı, Değirmenlik, Akdoğan, Beyarmudu, Mağusa, Geçitkale ve İskele Belediyeleri dahilindeki seçmenlerin çoğu ‘Akıncı’ dedi, sandıklardan da bu yönde irade çoğunlukla çıktı.

Bu haber toplam 2284 defa okunmuştur