1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Çözüm için önemli bir adım”
“Çözüm için önemli bir adım”

“Çözüm için önemli bir adım”

“Kutsal Cuma” yerine yapılan “alay ayini” törenine katılan Kıbrıslı Rumlar, törenin düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

A+A-

Tanju KONURALP

“Kutsal Cuma” yerine yapılan “alay ayini” törenine katılan Kıbrıslı Rumlar, törenin düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 58 yıl sonrasında,  tekrardan Ay İkserino Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayinin, ülkedeki kalıcı çözüm adına önemli bir adım olduğuna değinen Kıbrıslı Rumlar, iki toplumun da bu tür adımlar atması ile ülkenin barışa kavuşacağı inancında olduklarını dile getirdi.

Pavlos Klonis
Bugün, burada bulunduğumuz ve bu ayini gerçekleştirebildiğimiz için, çok mutluyum. Bu kilise bizim için çok özeldir. Benim kardeşim, doğduğu zaman bu kilisede vaftiz oldu. Burada tekrar dini bir tören yapmak, benim için önemliydi.

Andia Phitidis
Bizler, Kıbrıslılar olarak, tekrardan bir arada yaşamak istiyoruz. Ülkede, özellikle son günlerde, çözümün gerçekleşeceği yönünde ciddi umutlar var. Bugün burada gerçekleştirilen ayinde, bu umutlar açısından, bir adım olarak değerlendirilmelidir.

Mhalaois Elias
Bugün burada bulunmaktan dolayı, çok mutluyuz. Benim için burada bulunmak çok özel bir şey çünkü ben burada doğdum ve benim vaftiz törenim burada yapıldı. Yıllar sonra bu kilisede, ayin yapabilmek, gerçekten mutluluk vericidir. Bu nedenle, organizasyonun gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca atılan bu adımın, ülkedeki çözüm adına atılmış önemli bir adım olduğuna da inanıyorum.

Kriton Phitidis
Bu gün oldukça yoğun hisler besliyorum. Ülkenin geleceği açısın, herkes için iyi bir sonuca ulaşacağımıza inanıyorum. Küçükken, ailem beni bu kiliseye getirirdi, yıllar sonra buraya gelmek, benim için çok özel bir konu. Yine birçok Türk dostum ile birlikte, buralarda oynadığımız günleri hatırlıyorum. O günleri tekrar yaşamak, görmek istiyorum.

Thelma Christoforou
İki bölge arasındaki sınırlar açıldı açılalı, burayı ziyaret ederim. Bu gün burada gerçekleştirilen tören, ülke barışı adına çok olumlu bir adım oldu. Umarız bunun gibi karşılıklı adımlar atılmaya devam eder ve en kısa zamanda kalıcı bir çözüm olur. Her iki toplumunda artık geçmişte yaşanılanları bir kenara bırakması ve çocuklarımız için en iyisini sağlayacak bir çözüm için çalışmalıyız.

Kikis Christofides
Referandum sonrası buraya birçok ziyarette bulunduk. Bu süreç içerisinde, bu ayinin gerçekleşebilmesi için görüşmeler yaptık. Çözüm yolunda oldukça önemli bir adım olarak kabul edilebilecek bu ayinin gerçekleşmesi, sevindirici bir durum oldu. Bu tür organizasyonların da yardımı ile ülkemizde bir çözümün sağlanabileceği inancındayım.

Adamos Panayiotu
Bu gün oldukça güzel duygular içerisindeyim ve çok mutluyum. Ayinin burada yapılmış olması, barış adına oldukça önemli bir adımdır. Bu tür adımların atılmasın ihtiyaç olduğu kaçınılmazdır. İki tarafın da bu tür adımlar atması ile birlikte, ülkede kalıcı bir çözüm olacağına inanıyorum.

Michalis Christofides
Atılan bu adım gerekli olduğu gibi, oldukça iyi niyetli bir adımdı. Umarız her iki tarafta bu tür adımlar atarak, ülkenin geleceğini barış dolu günlere taşır. Ülkemizde olacak kalıcı bir çözüm, iki tarafında iyi niyeti ve bu tür adımlarla sağlanacaktır.

 

AYİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 2383 defa okunmuştur
Etiketler : ,