1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Çözüm için çabalarımız sürecek"
Çözüm için çabalarımız sürecek

"Çözüm için çabalarımız sürecek"

Politis ve diğer gazeteler, Anastasiadis’in BM Günü sebebiyle yaptığı ve basına dün yazılı dağıtılan konuşmasında, Kıbrıs’taki mevcut durumun kabul edilemez olduğunu ve bu durumun sürdürülmesinin Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar için daha kötü sonuçlar

A+A-

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümünün daha fazla gecikmemesi gerektiğini belirterek bu yönde çaba sarf etmeyi sürdüreceğini vurguladı.

Politis ve diğer gazeteler, Anastasiadis’in BM Günü sebebiyle yaptığı ve basına dün yazılı dağıtılan konuşmasında, Kıbrıs’taki mevcut durumun kabul edilemez olduğunu ve bu durumun sürdürülmesinin Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar için daha kötü sonuçlar doğuracağını belirttiğini yazdılar.

Habere göre Anastasiadis, BM’nin Kıbrıs sorununu çözüme kavuşturabileceğine inandığını, BM’nin Kıbrıs sorununa şu ana kadarki müdahalesinin bir sonuç getirmemiş olmasına rağmen “daha kötü şeyleri engellediğinin kesin olduğunu” öne sürdü.
Anastasiadis konuşmasında BM görevlilerine hizmetlerinden ötürü teşekkürlerini de dile getirdi.

DOWNER PAZARTESİ GELİYOR

Gazete bir diğer haberinde, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’in Pazartesi günü adaya geleceğini yineledi.
Gazete, Downer’in Salı günü Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum müzakerecilerle, Çarşamba günü ise Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla ayrı ayrı görüşeceğini yazdı. (tak)

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur
Etiketler : ,