1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çözüm için 45 gün süre, sonra KOP’a başvuru
Çözüm için 45 gün süre, sonra KOP’a başvuru

Çözüm için 45 gün süre, sonra KOP’a başvuru

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasında Türkiye liglerine giden futbolcularla ilgili yaşanan sorunun çözümü için 45 gün süre verildi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Olağanüstü Genel Kurulu dün akşam üzeri federasyonun Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 42 üye kulübün 31 tanesinin ilgi gösterdiği Genel Kurul’da “Liglere ara verilmesi”, “Liglerin durdurulması”, “Futbolumuzun geleceği ile ilgili alternatif karar üretilmesi” ve “Futbolcu sözleşmeleri” gündem maddeleri ele alındı.

Liglerin durdurulması veya ara verilmesi halinde kulüplerin maddi yönden sorunlar yaşayacağı belirtilerek bu düşünce kabul görmedi. Toplantıda sonuç olarak Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasında Türkiye liglerine giden futbolcularla ilgili yaşanan sorunun çözümü için 45 gün süre verildi. Bu süre zarfında çözüm üretilmezse, ülke futbolcusu ve kulüplerine uluslararası kimlik kazandıracak olan Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik başvurusu yapma kararı oybirliği ile alındı.

31 kulüp katıldı
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Olağanüstü Genel Kurulu, 31 kulüp başkanı ve temsilcisinin katılımı ile dün akşam üzeri gerçekleştirildi. Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Hasan Sertoğlu, Ali Karavezirler, Oktay Çocuk ve Enver Baturalp’ten oluşan KTFF Yönetim Kurulu, Divan olarak görev yapmak için üyelerin onayını aldı. “Liglere ara verilmesi”, “Liglerin durdurulması”, “Futbolumuzun geleceği ile ilgili alternatif karar üretilmesi” ve “Futbolcu sözleşmeleri” gündem maddeleri çerçevesinde kulüp başkanı ve temsilcileri söz alarak Genel Kurul’a hitaben konuşma gerçekleştirdiler.

Boykot kabul görmedi

Kulüp başkanları yaptıkları konuşmalarda liglere ara verilmesi veya durdurulması konularının zaman kaybı olacağını, liglerin bitirilmesi gerektiğini savundu. Boykot etmenin kimsenin umrunda olmayacağı görüşünün savunulduğu konuşmalarda futbolda ciddi yatırımların yapılması gerektiği, herhangi bir boykotun ve zaman kaybının kulüplere maddi yönden zarar vereceği vurgulandı.

Sözleşmeler ilk etapta Süper Lig’e

Futbolcular ile yapılması düşünülen sözleşmelerin sadece bir tarafı değil, kulübü ve futbolcuyu yani iki tarafı da koruması gerektiği konuşmalarda vurgulandı. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu sözleşmelerle ilgili olarak ciddi bir çalışma içerisine girdiklerini, sözleşmelerin ilk etapta Süper Lig kulüplerini ilgilendirdiğini, onlarla bir toplantı yapılacağını belirtti. Sertoğlu sözleşmelerin Genel Kurul ile kaldırıldığını ve yeniden Genel Kurul onayı gerektiğini dile getirdi.

G.Gücü’nün KOP’a üyelik düşüncesi

Toplantıda söz alan Gençlik Gücü başkanı Tekin Birinci, KTFF’nin KOP’a başvuru yapmayacaksa daha önce KOP üyesi sıfatlarını kullanarak G.Gücü olarak KOP’a başvuru yapmayı yönetim olarak karar aldıklarını belirtti. Birinci, böylelikle futbolcuların sözleşme altına alınacağı ve bedelsiz olarak başka bir kulübe gidemeyeceğini savundu. Toplantıda söz alan başka temsilciler ise KOP üyesi olmadıkları için kendilerinin bu hakkının olmadığını, bunun ayrımcılık olacağını belirtti. Bireysel olarak kurtuluşun futbolcularla başladığı aktarılan konuşmalarda, bu tarz bireysel hareketin yapılmaması görüşü aktarıldı.

Bıçaklı: “Sorun istedikten sonra iki devlet arasında çözülür”

Toplantıda konuşma yapan Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı şunları söyledi: “Sorunun üzerine gitmeliyiz. Sorunu kabul etmeyip hastalığı teşhis etmezseniz doğru tedavi yapamazsınız. Bizim ülkemizin gençlerini bize sormadan, danışmadan, bedelini ödemeden alıyorlar. Bizim ülkemizi tanıdığını söyleyen bir ülkeye gidiyorlar. Bu sorun istendikten sonra iki devlet, başka imzaladıkları protokoller gibi bununla ilgili bir protokol imzalayabilirler. KTFF kulüplerinin dünya ile bütünleşmesi bir haftada olur. İsterlerse onu yaparız, çok kolaydır. KOP’a üye oluruz ve dünyayla bütünleşiriz. Sen onlarla maç yapacaksın, birşey diyen yok, ben KOP’a üye olmak isteyince vatan haini oluyorum. En çok bir ay içerisinde iki devlet arasında bu sorun çözülecek ya da çözülecek. Hukuken çözülmediği takdirde KOP üyeliği dahil olmak üzere değerlendirme yapılmalıdır”

Sertoğlu: “Sizin yerinize ben vatan haini olmaya hazırım”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu Genel Kurul’un sonunda yaptığı konuşmada ülke geleceğine sahip çıkma adına bugüne kadar herşeyi yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti. Mevcut şartlar altında görüşmeler tamamlanmadan KOP’a üyeliği düşünmediğini ancak sorunların çözümsüzlük noktasına geldiği yerde düşünmeye başladığını söyleyen Sertoğlu, 45 gün içerisinde sonuç alınamazsa KOP’a üyelik başvurusu yapacağını söyledi. “Sizin yerinize ben vatan haini olmaya hazırım” diyen Sertoğlu bu süre zarfında herhangi bir gelişme olmaması halinde KOP’a üyelik başvurusu yapacağı önerisini Genel Kurul’a sundu. 31 üyenin 28 tanesi onay verirken 3 tanesi çekimser oy kullandı ve bu öneri oybirliği ile kabul gördü.

 

Fotoğraflar: Eren Şişik – Hüseyin Özbarışcı

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur