1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çöpler rahatsızlık yarattı
Çöpler rahatsızlık yarattı

Çöpler rahatsızlık yarattı

Girne Belediyesi çöp bidonlarını otelin girişine yerleştirince turistler rahatsız oldu

A+A-

Girne’nin Püsküllü bölgesinde bulunan beş yıldızlı “Oscar Hotel”in girişine yerleştirilen büyük çöp bidonları, turistlerin tepkisine yol açtı. Otelin bazı yabancı müşterileri bundan şikayetçi olurken, durumu acentelerine bildireceklerini söyledi.

Otelin girişinde bulunan, inşaatı tamamlanmamış “Lordos Apartmanları”nın yarattığı çevre kirliliği yıllardan beri çözümlenmezken, buradaki apartmanlardan akan pis lağım suları da dikkat çekiyor.

İnşaatı tamamlanmamış, dış duvarları sıvasız, alt katları tamamen çöplerle dolu, pencere ve kapıları derme çatma olan “Lordos Apartmanları”nda yoğun biçimde işçi aileleri yaşıyor.

Yan yana dizilmiş apartmanlarda ciddi biçimde kanalizasyon sorunu yaşanırken, Girne Belediyesi ya da çevre dairesi konu ile ilgilenmiyor.

Oskar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Oskar, “Bu apartmanların yarattığı pisliği yıllardan beri çekiyoruz. Kimse bir çözüm bulamadı. Burada onlarca aile, güvenliksiz koşullarda yaşıyor. Bu apartmanlarda insanların yaşaması sağlıklı değil. Ancak Girne Belediyesi’nin en son icraatı bizi öfkelendirdi. Belediye tam otelimizin girişine çöp bidonları yerleştirdi. Bu bidonları da zamanında boşaltmıyor. Etrafa çöpler taşıyor. Belediyeye bu çöp bidonlarını kaldırması için müracaat ettik, gelip almadılar. Turistlerin büyük tepkisi ile karşılaşıyoruz. Çevre Dairesi de ilgilenmiyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu haber toplam 2404 defa okunmuştur
Etiketler : , ,