1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Çöp gibi gömülmesi doğru değil”
“Çöp gibi gömülmesi doğru değil”

“Çöp gibi gömülmesi doğru değil”

Taşkent Doğa Parkı, Çevre Koruma Dairesi’nin onayı, Çatalköy Belediyesi’nin de bilgilendirmesi ile Çatalköy’de sahile vurup gömülen dev yunusu OTOPSİ için gömüldüğü yerden çıkardı…

A+A-

Taşkent Doğa Parkı, Çatalköy’de sahile vuran dev yunusu OTOPSİ için gömüldüğü yerden çıkardı.

“Bir yunusun karaya vurması her gün görülen bir olay değildir” diyen Taşken Doğa Parkı yetkilileri, bu gibi bir durumda hayvanın denizden çıkarılıp hiçbir çalışma yapılmadan çöp gibi gömülmesi doğru bir davranış olmadığına da işaret etti.

Haberi alır almaz harekete geçerek Çevre Koruma Dairesi'nin onayı ile Çatalköy Belediyesi’ni de bilgilendirip onların da desteğini alarak yunusu gömüldüğü yerden çıkaran Taşken Doğa Parkı, otopsi yapmak ve gerekli verileri toplamak için teslim aldı.

‘Otopsi kesin ölüm nedenini ortaya çıkaracak’

Taşkent Doğa Parkı’nın açıklaması şöyle:

“Bu çalışmalar yunusun türü, cinsiyeti, yaşı, ölüm sebebi gibi bilgileri ortaya çıkarmasının yanı sıra, bulunduğu yer, boyu, kilosu, yüzgeç boyları, burun uzunluğu vb birçok datanın da toplanması açısından büyük önem arz etmektedir.

Yapılan otopsi, kesin ölüm sebebini ortaya çıkarabilmekte, mide ve diğer sindirim sistemi içerikleri hayvanın beslenmesi ile ilgili ipuçları sunmaktadır. Bu yunus için çok geç olabilir ama onu bilimsel olarak incelemek, neden ölmüş olabileceğini anlamak o türü ve çevreyi koruma adına neler yapmamız gerektiğini bize gösterir. Lütfen buna benzer durumlarda derhal 1190 numaralı Yaban Hayat Destek Hattını arayarak bilgi veriniz.”

yunus.jpg

Bu haber toplam 2517 defa okunmuştur