CONIFA heyecanı başlıyor

CONIFA heyecanı başlıyor

Uzun süredir herkesin merakla beklediği CONIFA Avrupa Futbol Şampiyonası, bu akşam oynanacak Kuzey Kıbrıs-Karpatalya maçı ile başlıyor

A+A-

11 Haziran’a kadar sürecek olan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek olan CONIFA Euro 2017 North Cyprus için hazırlıklarda sona gelindi.

 

Kupa görücüye çıktı

75 cm yüksekliğinde gümüş ve altın kaplama olan metal şampiyonluk kupasının üzerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin logosunda da yer alan defne dalları bulunuyor. 3 kilo ağırlığında olan şampiyonanın ilk maçı ise yarın akşam KKTC ve Karpatalya arasında Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda saat 20:00'de başlayacak. Öte yandan şampiyona için 1.'lik 2.'lik ve 3'lük madalyaları da hazırlandı. Organizasyonun logosunu taşıyan madalyalardan 1.'lik madalyası özel döküm altın kaplama ve 200 gram ağırlığında oldu.

 

Tüm çekimler NTV tarafından yayınlanacak

4-11 Haziran tarihleri arasında oynanacak tüm karşılaşmaların görüntüleri Türkiye'nin en çok takip edilen televizyon kanallarından biri olan NTV'de yayınlanacak.

Bazılarının haber bazılarının ise banttan yayın şeklinde yayınlanacağı karşılaşmalardan canlı ve 4 kamera ile verilenler NTV'de aynı gün veya ertesi gün yayınlanacak. Abazya, Güney Osetya, Padania ve İsle Of Man gibi ülkeler ise KKTC ile eş zamanlı maçları kendi ülkelerinde canlı verilecek. Tüm bu yayınlar ile hitap edilecek kitle yaklaşık 30 milyon olurken, NTV Spor hedef kitlesi ve yayınlarına ulaşan nüfus sayısı ise yaklaşık 600 milyon.

 

A Grubu’nda; Kuzey Kıbrıs, Abazya, Karpatalya ve Güney Osetya takımları mücadele ederken, B Grubu’nda; Padanya, Velvidek, Man Adası ve Sekelistan takımları yer alıyor. Grup maçları 4 Haziran’da başlayacak ve 7 Haziran’da son bulacak. Toplam 12 maçtan oluşacak ve 4-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak grup maçlarında grup birinci ve ikincileri yarı finale yükselmiş olacak. Yarı final maçlarının 9 Haziran’da oynanacağı şampiyonanın finali ve üçüncülük maçları ise 10 Haziran’da oynanacak. Turnuvada final dahil olmak üzere toplam 18 maç yer alıyor.

 

Kültür Günü

Turnuvanın boş günü olarak ilan edilen 8 Haziran’da sporcuların birbirlerini kültürel olarak daha iyi tanımalarına fırsat verecek özel bir kültür gecesi programlanmış durumda. Acapulco Resort Hotel’in sahilinde gerçekleşecek bu kültür gecesinde konuk takımlar kendi kültürlerini yansıtan aktiviteleri diğer gelen konuklarla paylaşacaklar. 11 Haziran tarihinde hem gala gecesi olacak ve takımlar ülkeden ayrılacak.   11 Haziran gecesi turnuvaya katkı sağlayan sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin ödüllendirileceği bir After Tournament gecesi düzenlenecek.

 

11 yıl aradan sonra Kuzey Kıbrıs’ta organizasyon

En son 2006 yılı ELF kupası ile kendi saha ve seyircisi önünde yurtdışı ve milli takım düzeyinde maç yapma zevkini yaşayan milli takımımız 11 yıl aradan sonra ilk kez kendi ülkesinde ve kendi seyircisi önünde maç yapma olanağı bulacak. Bu yönü ile de oldukça önem arz eden turnuvayı oldukça önemli sayıda futbol tutkununun izlemesi bekleniyor.

 

4 stadyumda oynanacak

CONIFA Avrupa Şampiyonası 4 farklı stadyumda oynanacak maçlarla gerçekleştiriliyor. Bu amaçla ülkede bulunan 4 saha yeniden elden geçirilerek turnuvaya hazırlandı. Karşılaşmaların yapılacağı tüm stadyumlar ışıklandırılarak turnuvaya hazır hale getirildi. Turnuvaya ev sahipliği yapacak futbol sahaları şunlar; 20 bin seyirci kapasiteli Lefkoşa Atatürk Stadyumu, 1500 seyirci kapasiteli Girne Mete Adanır Stadyumu, 1400 seyirci kapasiteli Güzelyurt Üner Berkalp Stadyumu ve 900 seyirci kapasiteli Gazimağusa Dr.  Fazıl Küçük Stadyum’u.

 

Turnuvanın resmi yayın sponsoru BRT oldu

CONİFA Euro 2017’de oynanacak maçlar devlet televizyonu BRT ekranlarında dünyaya duyurulacak. Günde 1 maçın canlı 3 maçın ise banttan yayınlanacağı turnuva için BRT aynı zamanda her akşam “şampiyona özel” isminde bir programı da yayına sokacak. Bu programda günün maç özetleri, röportajlar ve yorumlar yer alacak. Her akşam BRT ekranlarında yayına girecek olan Şampiyona özel maç bitiş saati olan 22.00’de başlayacak ve 23.00’e kadar devam edecek.

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.