1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Comfone adadaki telefon sağlayıcılarla görüştü
Comfone adadaki telefon sağlayıcılarla görüştü

Comfone adadaki telefon sağlayıcılarla görüştü

Comfone uluslararası telekomünikasyon şirketinin temsilcileri Kıbrıs temasları sırasında her iki toplumun telefon sağlayıcıları/şirketleri ile ayrı ayrı görüştüklerini ve görüşmeler sırasında teknik konuların ele alındığı açıklandı

A+A-

İki Toplumlu Girişimcilik ve Ticaret Komitesi’nin Kıbrıslı Rum Başkanı Fidias Pilidis, Güven Artırıcı Önlemler çerçevesinde cep telefonu bağlantısı ile ilgili önlem üzerine “ciddi ve yoğun” çalışmalar yapıldığını söyledi.

Hafta içerisinde Comfone uluslararası telekomünikasyon şirketinin temsilcileri ile yapılan görüşmeler hakkındaki soruları yanıtlayan Pilidis, söz konusu şirketin temsilcilerinin Kıbrıs temasları sırasında her iki toplumun telefon sağlayıcıları/şirketleri ile ayrı ayrı görüştüklerini ve görüşmeler sırasında teknik konuların ele alındığını söyledi.

 Her şirketin konu hakkında karar vermesi gerektiğini ifade eden yetkili ancak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin konu üzerinde yasalara aykırı olmamasının önemine işaret ederek devamla teknik komitenin aldığı karar hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Teknik komitenin yeni görüşmesinin ne zaman olacağıyla ilgili bir soruya Fidias Pilidis, gelecek bir görüşme için tarih belirlenmediğini söyledi ve “teknik komite ilerleme sağlanması durumunda gerekli çalışmalarda bulunma konusunda hazırdır” dedi.

Her iki taraftan şirketlerinin ne zaman karar vermesi gerektiğiyle ilgili bir soruya, belli bir tarih belirlenmediğini belirtti.

Bu haber toplam 1526 defa okunmuştur