1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çolak, KTTO heyetini kabul etti
Çolak, KTTO heyetini kabul etti

Çolak, KTTO heyetini kabul etti

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

A+A-

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, KTTO’nun öncü ve önemli örgütlerden biri olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’nı hakkı ile yapabilmenin, her türlü kanaldan faydalanarak, birlikte çalışarak mümkün olabileceğini dile getiren Çolak, bu kanalların ticaret, kültür, sanat, spor, eğitim olduğunu söyledi.

Çolak, yaygın bir şekilde çalışmak, kendini anlatmak ve tanıtmak, ihtiyaç ve sıkıntıları dışa duyurabilmek, Kıbrıs sorununda yol kat etmek, bir sonuca götürmek gibi çalışmaların içinde Ticaret Odası’nın önemli rol aldığını ifade etti.

Çolak, deneyimlerin birleşmesiyle güç kazanılacağını söyleyerek, oda ile görüş paylaşmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Ticaret Odası’nın sadece ekonomik konulara değil, toplumun dışta yürüttüğü tüm lobi çalışmalarına, Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı ile koordinasyon içinde katkılar yaptığını belirten Fikri Toros, Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik sorunlarının başlıca sebeplerinden birinin Kıbrıs sorununun hala çözümsüz olarak devam etmesi, bu nedenle toplumun uluslar arası pazarlardan yoksun olması olduğunu kaydetti.

Toros, sorunun devam etmesi ile ülkedeki yatırım ikliminin de arzu edilen seviyede olmadığını, rekabet edilebilirliğin de sürekli olarak engellendiğini söyledi.

Yürütülen lobi çalışmalarının doğrudan ekonomiye de etkisi bulunduğunu belirten Toros, “Önümüzdeki gelişmelerde Kıbrıs Türk ekonomisinin, iş camiasının çıkarlarının takipçisi olacağız. Bulunacak çözümde eşit rekabet koşullarına dayanan, Kıbrıs Türk iş çevresinin de hayatta kalabileceği çözümün getireceği kazanımlardan eşit oranda istifade etmesi bizler için hayatidir” dedi.

Toros, bu konularda ve ivme kazanması beklenen Avrupa Birliği uyum sürecinde, nasıl daha aktif olabilineceği konusunda da bakanla görüş alışverişinde bulunmak istediklerini kaydetti.

TAK

Bu haber toplam 1374 defa okunmuştur