1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “Çok yüksek düzeyde yatırım yapabilir”
“Çok yüksek düzeyde yatırım yapabilir”

“Çok yüksek düzeyde yatırım yapabilir”

Uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR Credıtwest Bank’ın rating notunu  açıkladı

A+A-

JCR raporuna göre Creditwest Bank  ‘Çok yüksek düzeyde yatırım yapılabilir.’ kategorisinde değerlendirilerek rating notu “AA+” olarak teyit edildi.   JCR Eurasia Rating kuruluşu tarafından düzenlenen Creditwest Bank’a ait derecelendirme kurulu raporu ve sonuçları resmi web adresi www.jcrer.com.tr ve Türkiye basınında yayınlandı.  

ÖZ KAYNAKTA GÜÇLENME,  AKTİF KARLILIKTA İYİLEŞME GÖZLENDİ

Sektördeki en büyük özel sermayeli banka olan Creditwest Bank’ın, öz kaynak ve aktif karlılık göstergelerindeki iyileşme 2017 yılında da devam etmiş ve sektör ortalamalarının üzerindeki seviyesini korumuştur. Sürdürülebilir gelir akımlarıyla desteklenen yüksek iç kaynak yaratma kapasitesi ve yaratılan içsel kaynaklarının büyük bir bölümünün bünyede bırakılması ile öz kaynakları güçlenmiştir.

Creditwest Bank’ın rasyonel organizasyon yapısı, etkin ve başarılı yönetim uygulamaları, iş süreçlerinin standardize edilmiş olması ve görece yüksek kurumsal yönetim uygulamaları gibi kalitatif unsurlar yanında, sorunlu alacak portföyündeki, karlılık ve sermaye yeterlilik göstergelerindeki iyileşme, sorunlu alacaklar için ayrılan yüksek karşılık düzeyi ve 2018 yılı ilk yarısındaki güçlü performans verileri notların teyit edilmesinde başlıca faktörler olmuştur.

 Banka’nın ortakları tarafından desteklenme arzusu ve ortakların finansal güçlülük düzeyleri (2), Banka’nın üstlendiği riskleri kendi imkânlarına dayanarak yönetebilme yeteneğine ilişkin bağımsızlık kategorisindeki notu ise (A) olarak belirlenmiştir. Bağımsızlık kategorisindeki (A) notu JCR Eurasia Rating’in notasyon sisteminde ”en yüksek” düzeyi işaret etmekte olup kurumun dış destek olmadan  da yükümlüklerini rahat bir şekilde yerine getireceği gösterirken, destek kategorisindeki (2) notu da dış destek ihtimalinin “yeterli” seviyede olduğunu göstermektedir.

Zaheer:  “Şeffaf bankacılık için her yıl bağımsız kurumlar tarafından denetleniyoruz”

Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer, banka olarak paydaşlarına karşı şeffaf olma ilkesinden ödün vermediklerini ve tüm faaliyetlerinin düzenli olarak bağımsız otoritelerce denetlendiğini açıkladı. Creditwest Bank’ın derecelendirme kuruluşu JCR tarafından değerlendirilmesinin yanı sıra,  mali raporlarını uluslararası mevzuatlara bağlı olarak UFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) standardında hazırladıklarını da ekledi.

Bir banka için güvenilirliğin en önemli konu olduğunun altını çizen Zaheer, bu gibi raporların sadece müşteri için değil yurtdışında itibar ve güvenilirlik sağlama açısından da önemli olduğunun altını çizdi. KKTC’nin tanınmamasına rağmen uluslararası denetleme kurumlarından rating notu alınabildiğini de belirten Zaheer, bu gibi raporların bankaya bağımsız ve dışarıdan bir gözle bakma şansı sağladığını söyledi.

Creditwest Bank Müdürü Mazher Zaheer, Creditwest Bank’ın KKTC’nin en büyük özel sermayeli bankası olarak her zaman müşterilerinin yanında olacağını, KKTC ekonomisine hizmet ederek kaynaklarını KKTC’nin sürdürülebilir kalkınması için kullanıp değer katmaya devam edeceğini ifade etti.

 

Bu haber toplam 2021 defa okunmuştur
Etiketler :