1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. ‘Çok sesli Sezen Aksu’
‘Çok sesli Sezen Aksu’

‘Çok sesli Sezen Aksu’

‘Çok sesli Sezen Aksu’

A+A-

Dünyaca ünlü ‘The Royal Philharmonic Orchestra’sı 15 unutulmaz Sezen Aksu şarkısını yorumladı!

Ersin KAŞİF

Unutulmaz eserler ünlü aranjör Erdal Kızılçay’ın 1,5 yıllık çalışmasının ardından yepyeni düzenlemeleriyle 11 Aralık’ta Zorlu PSM’de seyirci karşısına çıkmış ve konsere gelen müzikseverler tarafından büyük alkış toplamıştı. Yediden yetmişe herkesin hayatında büyük anlam taşıyan unutulmaz Sezen Aksu şarkıları, The Royal Philharmonic Orchestra’nın eşsiz yorumuyla birleşince ortaya bu harika eser çıktı!  “The Royal Philharmonic Orchestra Plays Sezen Aksu” müzik marketlerde ve tüm dijital müzik platformlarında! Dijital platformlar üzerinden dinlemek için: Spotify: http://spoti.fi/24dLtlj Apple Music: http://apple.co/212pApZ Deezer: http://bit.ly/1QNnAaA

Orkestra şefliğini dünyanın en önemli şeflerinden Marcello Rota’nın üstlendiği albümün şarkı listesi şöyle;
1. Masum Değiliz  2. İstanbul İstanbul Olalı  3. İkinci Bahar  4. Kaybolan Yıllar  5. Çakkıdı 6. Onursuz Olmasın Aşk
7. Kaçın Kurası 8. Kahpe Kader   9. Seni Kimler Aldı 10. Sorma 11. Şıkıdım 12. Ben Sende Tutuklu Kaldım
13. Küçüğüm 14. Keskin Bıçak 15. Hayat Sana Teşekkür Ederim

Yorumculuğu dışında, sürekli üreten ve ülkesindeki müziği eserleriyle, desteklediği sanatçılarla ve müziğe kazandırdıkları ile büyüten bir müzisyen olarak öne çıkan Sezen Aksu, hayat duruşu ve felsefesini dinleyicileri ile paylaşabilen ve bu nedenle de kendine ait sarsılmaz bir kitle oluşturabilen nadir sanatçılardan biri. 600’den fazla söz ve bestesi, 40 yıl içinde farklı düzenlemelerle binlerle ifade edilecek sayılarda, yeni versiyonları ile farklı dönemlerde yayınlandı. Eserleri 200’e yakın farklı sanatçı tarafından seslendirildi. Bugün Türkiye’de önemli yerlere gelmiş 10’dan fazla sanatçının ilk büyük çıkışlarına olanak tanıyan prodüksiyonlarını üstlendi; çok sayıda sanatçının tanınmasına ve kariyerine şarkılarıyla destek verdi.  Birçok şarkısı başta İngilizce olmak üzere farklı dillere çevrilerek, 20’ye yakın yabancı sanatçı tarafından seslendirildi. “Kiss Kiss” isimli şarkısı Avrupa ve Amerika’da listelere girerek, İngiltere’de çok uzun süre birinci sırada kaldı. Albümleri toplamda 20 milyonun üzerinde sattı. Şarkıları Spotify, Youtube, iTunes gibi dijital platformlarda tüm dünya dinleyicisi ile buluştu. Resmi kayıtlara göre dünya genelinde Youtube üzerinden 850 milyon’dan fazla görüntülenen şarkılarının, resmi olmayan ve hayranlarınca yapılan yüklemeler de sayılacak olsa, 1 milyardan fazla insana ulaştığı rahatlıkla söylenebilir.

THE ROYAL PHİLHARMONİC ORCHESTRA VE MARCELLO ROTA HAKKINDA

Sir Thomas Beecham tarafından 1946 yılında kurulan The Royal Philharmonic Orchestra, İngiliz Kraliyet Ailesi tarafından desteklenen bir orkestradır. The Royal Philharmonic Orchestra, klasik müzik dışında pop, rock müzik türlerinde çalışmalar yaptı. Pink Floyd, Oasis, Queen, George Michael, Sting, ABBA gibi ünlü isimlerin albümlerinde de yer aldılar. ‘Royal Orchestra and Kings of Rock’ adı altında Moskova’da 2011’de Sting, Queen gibi ünlü isimlerle sahne aldılar. Marcello Rota,;  Concertgebouw, Royal Albert Hall, Berliner Philharmonie, Teatro dell'Opera di Roma gibi Avrupa’nın birçok prestijli konser salonlarında orkestra şefliği yaptı. Bunun yanı sıra dünyanın dört bir yanında Sidney Senfoni Orkestrası, Sanghay Senfoni Orkestrası  ve Pekin Senfoni Orkestrası, Brezilya Senfoni Orkestrası, New Jersey Senfoni Orkestrası, Moskova Filarmoni Orkestrası gibi önemli orkestraları yöneten Marcello, Andrea Bocelli, Mstislav Rostropovic, Jean Pierre Rampal, Sitkovetsky, Baumann, Tiziana Fabbricini, Katia Ricciarelli, Mariella Devia, Leo Nucci gibi dünyaca bilinen solistlerin şefliğini yaptı. (EMI Music Haber).

Bu haber toplam 1392 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 254. Sayısı

Adres Kıbrıs 254. Sayısı