1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Çok kültürlülük zenginliğimiz"
"Çok kültürlülük zenginliğimiz"

"Çok kültürlülük zenginliğimiz"

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet, Alevi Kültür Derneği Mağusa şubesini ziyaret etti.

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet, Alevi Kültür Derneği Mağusa şubesini ziyaret etti. Alevi topluluğunun sorunlarının tartışıldığı görüşmede, okullardaki Sünni Müslüman din eğitiminin zorunlu olması ve 10 yıldır bitmeyen cemevi konuları öne çıktı. Toplantıda söz alan katılımcılar, adalet, özgürlük ve demokrasi adına atılması gereken adımları CTP’den beklediklerini belirtti. Erhürman, “hükümette olalım ya da olmayalım fark etmez, Alevi canların derdi bizim derdimizdir. Sorunları daha sıkı iş birliği ile çözeceğiz. Çok kültürlülük zenginliğimizdir, bu ortak zenginliği çocuklarımıza aktarmalıyız” dedi.

ERHÜRMAN: CEMEVİNİN BİTİRİLMESİ İÇİN GEREKLİ KAYNAK AYRILDI

Genel Başkan Tufan Erhürman, CTP olarak çok uzun yıllardır ülkedeki Alevi topluluğun ihtiyaçlarını ve faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirtti. Cemevinin tamamlanmamış halinde yapılan son ceme katıldığını aktaran Erhürman, orada mali kaynak için Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın söz verdiğini ve kendilerinin de bu sözün takipçisi olduklarını belirtti. Erhürman, “bütçe görüşmeleri sırasında cemevinin bitirilmesini sağlayacak kaynak bütçeye girdi. Yani para çıktı ve artık geri dönmesi mümkün değil. Dolayısıyla kısa süre içerisinde gerekli mesafe kat edilmeli. Bu noktadan sonra da yapabileceğimiz bir şey varsa göreve hazırız.” dedi. 

a1-004.jpg

YENİ EĞİTİM YILI İÇİN DİN DERSİNİ GÜNDEM YAPACAĞIZ

Din dersleri konusunda Ombudsman’dan örnek bir rapor çıktığını belirten Erhürman, bu raporun gereklerinin yerine getirilmesi adına, eşitlik ilkesi ve din ve vicdan özgürlüğü çerçevesinde girişim yapacaklarını, yeni eğitim yılı için konuyu Meclis’in gündemine getireceklerini kaydetti. Erhürman, “birlikte başka neler yapabiliriz bunları da konuşmalıyız. Alevi kültürünün ne kadar zengin, ne denli köklü olduğunu biliyoruz. Ülkemizdeki farklı kültürler konusunda herkeste farkındalık yaratmamız, çok kültürlülüğü bir zenginlik olarak yaşamak için daha yaratıcı ve daha fazla iş birliği içinde olmamız lazım. Aleviler ülkemizdeki diğer din, mezhep ve kültürleri, diğer din, mezhep ve kültürlere mensup olanlar da Alevileri bilmeli. Bir an önce güçlerimizi birleştirmeli, çok kültürlülüğün zenginlik olarak algılanması ve yaşanması için çalışmaya başlamalıyız” dedi.

ARSLAN: CUMHURİYETE, LAİKLİĞE, DEMOKRASİYE İNANAN İNSANLARIZ

Alevi Kültür Derneği Mağusa Şube Başkanı Zeynel Arslan ise konuşmasında topluma entegre olan Alevi topluluğunun en büyük sıkıntısının cemevi olduğunu vurguladı. Mevcut maliye bakanının söz verdiğini kaydeden Arslan, “umarız yakında verilen sözler tutulur ve cemevimize kavuşmuş oluruz” dedi.  Kıbrıs’taki Alevi topluluğunun üzerlerine düşen vatandaşlık görevlerini yerine getirdiğini, vergisini ödediğini belirten Arslan, Alevilerin cumhuriyete, laikliğe, demokrasiye inanan insanlar olduğunu ancak verdiklerinin karşılığını devletten alamadıklarını ifade etti ve “Umarım ilerleyen zamanda hükümete gelirsiniz ve sorunlarımızı birlikte aşarız. Yıllardır ötekileştirilmiş bir topluluk olarak sesimizi çıkaramıyoruz. Sıkıntılarımızın aşılması için hükümetlerin anlayışlı ve özverili olmasını istiyoruz” dedi. 

Bu haber toplam 3317 defa okunmuştur
Etiketler :