1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Çok doğru bir karar alındı”
 “Çok doğru bir karar alındı”

“Çok doğru bir karar alındı”

Kastamonuspor ile yaşadıkları başarı sonrası tatillerini adaya gelerek değerlendiren Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. İkili KOP sürecine destek belirtti

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi 

Futbol hayatlarını Türkiye’de sürdüren ve geçtiğimiz hafta sonu takımları Kastamonuspor ile Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL) 5. Grup’ta şampiyonluk sevinci yaşayan Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı, tatil için geldikleri ülkemizde YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. Yaşınses ve Çıdamlı Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) ülke futbolunun dışa açılmasında attığı adımlara destek belirtti. Yaşınses “Bu ambargoların bir şekilde yıkılması lazım. Çok doğru bir karar alındı” şeklinde konuşurken Çıdamlı “Sonucu ne olursa olsun bu yolu denememiz lazım” açıklamasını yaptı.

Yaşınses “Amasyaspor maçında daha fazla yüklüydüm”
Sezon başından bu yana Kastamonuspor forması giyen Mustafa Yaşınses haftasonu elde ettikleri şampiyonluk başarısını değerlendirdi. Aldıkları sonuçla haftalar geçtikçe şampiyonluğun geleceğinin belli olduğunu söyleyen Yaşınses “Aradaki puan farkından dolayı şampiyonluğun gelecek olmasından dolayı çok büyük bir duygu yaşamadım. Çünkü şampiyonluk sevinci son birkaç haftadır yaşanıyordu. Amasyaspor ile önceki hafta oynadığımız maçta daha fazla duygu yüklüydüm. O maçta elde ettiğimiz beraberlik belli bir kısmı mutlu edebilir ama benim karakterimde beraberliğe sevinmek diye bir şey yok.” açıklamasını yaptı.

“K.Kaymaklı şampiyonluğu bambaşkaydı”
Küçük Kaymaklı forması giydiği 2011 – 2012 sezonundaki şampiyonlukla bu sezon Kastamonuspor ile yaşadığı şampiyonluğun karşılaştırmasını yapan Mustafa Yaşınses şu cümleleri kullandı: “K.Kaymaklı’da elde ettiğim şampiyonluk daha farklıydı. 25 yıl sonra doğup büyüdüğüm şehrin takımı ile şampiyon olmuştuk. Onun hissettirdiği duygu bambaşkaydı. Kastamonuspor’daki şampiyonluk da çok önemli. Kulüp tarihinde ilk kez şampiyon oldu ve bu ilki başaran futbolcular arasında olmak ayrı bir güzel. Zaten hedefimiz bir şeyleri başararak örnek olabilmektir.”

“Ambargoların bir şekilde yıkılması lazım”
KTFF’nin Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik süreci ile ilgili görüşlerini aktaran Yaşınses şunları kaydetti: “Yıllarca Türkiye’nin gözü önünde olup hep göz ardı edildik. Bu ambargoların bir şekilde yıkılması lazım diye düşünüyorum. Türkiye’ye hep bizi de aranıza alın dendi ama hep ‘FIFA izin vermiyor’ bahaneleri ile avutulduk. Sertoğlu’nun düzenlediği basın toplantısının bir kısmını dinledim. Çok doğru bir karar alındı. Süreci sonuna kadar destekliyorum. Bunu başka yerlere çekmeye çalışanlar, yıllarca bir şekilde sistemden faydalanan kişilerdir.”

“Gelip görmeden eleştirdiler”
Kastamonu’ya ilk gittiğinde kafasında soru işaretleri olduğunu ancak kısa bir süre sonra “İyi ki gelmişim dedim” diyen Yaşınses, “Bizi eleştiren insanları anlamakta güçlük çekiyorum. Bizim maçımızı bile izlemeden ve bu konuda bir fikirleri olmadan nasıl olur da bizi eleştirirler. Sırf ligin adında ‘Amatör’ kelimesi geçiyor olması ligin kalitesiz olduğu anlamına gelmez.” dedi. Yaşınses “Kastamonu’ya bizi eleştiren insanların hiçbiri çıkıp gelmedi. Tesislerin durumundan, futbolcu profilinden, kentteki yaşamdan kimsenin haberi yok. Hep oturdukları yerden konuşmakla yetindiler. Ancak ben yine de onlara çok teşekkür ederim. Onların sayesinde daha çok motive oldum. Biz şampiyon olduk ülkemizin bayrağını açtık ve orada sadece YENİDÜZEN GAZETESİ vardı. Ama başka basın organları yoktu. Bu yüzden içimde bir burukluk vardır. Ben ülkemi temsil ederken daha çok destek görmek isterdim. Ancak bu konuda YENİDÜZEN’e çok teşekkür ederim. Evimizde oynadığımız son iki maçı da takip ederek daha sağlıklı bilgiler verdi.” açıklamasını yaptı.


Çıdamlı: “İki şampiyonluğun ayrı ayrı önemi var”
Kastamonuspor’a devre arasında transfer olan İbrahim Çıdamlı’ya geçtiğimiz sezon Yenicami ile yaşadığı ve bu sezonki başarıyı kıyaslamasını sorduğumuzda, bu başarıların kendisi için ayrı ayrı önemi olduğunu söyledi. Çıdamlı “Çocukluğumdan beri tuttuğum, kendi ülkemde sevdiğim camia olan Yenicami ile 30 yıl sonra şampiyon olduk. Bir duygu patlaması yaşandı. Benim için çok önemli bir şampiyonluktu. Kastamonuspor’da ilk zamanlar biraz kendimi ispatlama sürecim vardı. Kendimi oraya ait hissetmem zaman aldı. Gittiğimde takım yüzde 50 şampiyon gibiydi. Benim için bu şampiyonluğun farklılığı, şampiyonluk yolunda ve şampiyonluk esnasında inanılmaz bir ilgi görmemdi. Sonuçta Türkiye’de şampiyon oluyorsunuz. Osman Emiroğlu’nun hep söylediği bir söz vardır. ‘Apoletindeki başarılar kadar konuş’ sözü şampiyonlukta aklıma gelmişti” açıklamasını yaptı.

“Cesur olup bu yolu yürümeliyiz”
KTFF’nin dışa açılıma yönelik attığı adımlar ve KOP üyelik süreci ile ilgili de konuşan Çıdamlı, süreci desteklediğini dile getirdi. Yıllardır Türkiye’den bir destek ve atılım beklediklerini, en basiti bir hazılık maçını rahatça oynayabilmeyi beklediklerini söyleyen Çıdamlı “Bu yol doğru veya yanlış olabilir. Ama sonucu ne olursa olsun denenmesi lazım. İki yol vardı, bir tanesini denedik olmadı. Bu yolu denemeliyiz. Olursa bizim için çok güzel olacak. Olmazsa günün sonunda en azından denedik deriz. Cesur olup bu yolu yürümeliyiz.” açıklamasını yaptı.

“Öncelik Kastamonuspor olacak”
Yeni sezon için önceliklerinin Kastamonuspor olacağını belirten Çıdamlı, taraftarın, teknik heyetin ve yönetimin kendilerinden çok memnun olduğunu söyledi. Çıdamlı “Onların istediği bizim takımda kalmamız. Önceliğimiz tabi ki Kastamonuspor olacaktır.” dedi. Kendisinin Türkiye’ye gitmesindeki sebebi anlatan Çıdamlı, “Gidişimdeki sebep Kıbrıs Türk futbolunun içinde bulunduğu durumdu. Yeni evli olarak çıkıp Türkiye’ye gittiysem demek ki ciddi bir sorun vardı. Yıllarca milli olarak da ülkeme hizmet verdim ama geleceğimi garanti altına alma adına bu yolu seçtim.” dedi. Kendilerinin giderken eleştirilmesine şaşırmadığını söyleyen Çıdamlı “Eleştirenler her zaman kendi menfaatlerini düşünen insanlar. Bunlar beni her zaman motive etti. Bizi destekleyenlere de teşekkür etmek istiyorum. Sağlığımız el verdiği sürece ülkemizi temsil etmeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı. Çıdamlı ayrıca BAL Ligi’nde oynamanın küçümsenecek bir durum olmadığını belirterek, “BAL Ligi küçümsenecek bir lig değil sonuçta buradaki takımlar Süper Lig takımlarının da oynadığı Ziraat Türkiye Kupası’nda da oynuyorlar. Bu yıl bir BAL Ligi takımı gruplara kalarak adını ciddi anlamda duyurdu.”dedi.

Bu haber toplam 2953 defa okunmuştur