1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Çocukları sevmek, onlara dokunabilmek gerekiyor”
“Çocukları sevmek, onlara dokunabilmek gerekiyor”

“Çocukları sevmek, onlara dokunabilmek gerekiyor”

ELA Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 2008 yılından beri özel gereksinimli bireylere eğitim ve rehabilite imkanı sunuyor.

A+A-

 

Dila ŞİMŞEK

ELA Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 2008 yılından beri özel gereksinimli bireylere eğitim veriyor. Eğitim Merkezi, çocuklara ders vermenin yanı sıra rehabilite ve fiziki tedavi hizmeti de vermekte. Başlangıçta daha küçük bir binada hizmet veren ELA, artan özel eğitim ihtiyacını karşılayabilmek ve daha donanımlı hizmet verebilmek amacıyla kurum direktörü Osman TAŞ’ın katkılarıyla Ekim 2016 itibariyle yeni yerine taşınmış.
Eğitim seansları, eğitim koordinatörleri önderliğinde, alanında uzman ve tecrübeli eğitimcilerden ve terapistlerden oluşan ekip tarafından, çocuğun öncelikli ihtiyaç ve gereksinimleri göz önünde bulundurularak uygulanıyor.
Merkezde, dünyada etkililiği kanıtlanmış olan farklı yöntemler harmanlanarak çocuklara eğitim hizmeti sunuluyor…
Eğitim Merkezinde yaş sınırlaması yapılmaksızın, rehabilite, fiziki tedavi ve özel gereksinimli bireylere eğitim veriliyor.

ELA Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu İzlem Dürüst, “Özel eğitim çalışmaları, okul-ev-merkez ekseninde ve ailenin katılımı sağlanarak yürütülmektedir” şeklinde konuşuyor.

Yaşanan sorunların çözümlenmesi ve çocukların gelişimini tamamlaması adına büyük bir yol kat edildiğini söyleyen Sosyal Aktivite Birim Sorumlusu Senar Bataryacı, öğrenmeye ara vermeyeceklerini belirtiyor.

Fiziksel Aktivite Birim Sorumlusu Özlem Akşit, bu mesleği yapmak için alan mezunu olmanın yetmediğini, çocukları sevmek ve onlara yardım edebilmeyi istemek gerektiğinin altını çiziyor.

Bunun yanı sıra Eğitim Koordinatörü Tuğçe Özmert ise, ailelere sadece çocukların eğitimi ve gelişiminden değil, aynı zamanda evde ve günlük hayatta ne yapmaları gerektiği, çocuklarını nasıl yönlendirmeleri gerektiği ile ilgili de sık sık bilgi verdiklerini kaydediyor.

e1-046.jpg


Dürüst “Erken teşhis ve eğitime erken yaşta başlamak çok önemlidir”

ELA Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu İzlem Dürüst, 140 öğrenciye eğitim hizmeti verdiklerini, 30 kişilik bir kadroları olduğunu anlatıyor. Çocukların erken yaşta doktor ve psikiyatrist kontrolü ile özel eğitim ve rehabilite alması gerektiği tespit edildiğinde, okullarına başvurduklarını söyleyen Dürüst, erken yaştaki teşhisin önemini de vurguluyor. Farklı tanı gruplarına sahip bireylere eğitim verdiklerini belirten Dürüst, aqua terapi ve fizik tedavinin de mümkün olduğunu dile getiriyor.

e2-036.jpg

Termal havuzda çocuklara fiziki tedavi ve aqua terapi de verilebildiğini anlatan Dürüst, çalışmalarının hep daha iyi bir eğitim ve hizmet için olduğunu söylüyor.
Çocukların gereksinimi olan alanlarındaki gelişiminin desteklenmesi hedeflendiğini söyleyen Dürüst, her çocuğun eğitimden günde kaç seans yararlanacağı yapılan değerlendirmelerden sonra kararlaştırıldığını aktarıyor.
Dürüst, “Okulumuzda özel eğitim çalışmaları, okul-ev-merkez ekseninde ve ailenin katılımı sağlanarak yürütülmektedir. Tüm eğitim sürecinde öğrencinin devam ettiği okul (kaynaştırma) ile işbirliğine girilerek çocuğun yaşam kalitesinin arttırılması hedeflenmektedir” şeklinde konuşuyor.
Çocuklarında farklı gelişim veya geride kalmışlık fark eden ailelerin zaman kaybetmeden doktorlara ve psikiyatristlere başvurması gerektiğine değinen Dürüst, ailelerin çocuklarının sağlığını ihmal etmemesi gerektiğini vurguluyor.

 

tar-002.jpg

ELA Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Eğitimcileri ne dedi?

 

Fiziksel Aktivite Birim Sorumlusu Özlem Akşit “Alan mezunu olmak yetmiyor, çocukları sevmek, onlara dokunabilmek gerekiyor”

“2009 yılından beri ELA’dayım. İlk yıllarda çocukların davranış yönetimi ile ilgili bir sorun yaşıyordum. Kitap bilgisi ne kadar iyi olursa olsun, okulda ne kadar çok şey öğrenmiş olursak olalım, birebir tecrübe edinmek bambaşka bir şey… Zamanla çocuklarla iletişimim daha da güçlendi. Değerlendirme yaparken, artık daha hızlı ve etkili olabiliyoruz. Aileleri yönlendirme konusunda da artık daha seri olduğumuza inanıyorum. Bir günüm dolu dolu geçiyor. Mesleğim, asla sevilmeden yapılabilecek bir şey değil. Alan mezunu olmak yetmiyor, çocukları sevmek, onlara dokunabilmek gerekiyor.”

 

Sosyal Aktivite Birim Sorumlusu Senar Bataryacı “Çocukların davranışları, yaşanan sorunların çözümlenmesi ve çocukların gelişimini tamamlamak adına oldukça yol kat ettiğimize inanıyorum”

“Tam on senedir burada mesleğimi yapıyorum. Beş sene öncesinde eğitimciydim. Ancak şimdi Sosyal Aktivite Sorumlusu olarak görev alıyorum. Bireysel seanslar, öğrenci takipleri ve ailelere danışmanlık yapıyoruz. İlk başladığımda, özel eğitimin de yeni olmasıyla birlikte tabii ki ciddi sorunlar yaşadık. Çocukların gelişimini nasıl eksiksiz tamamlarız, daha iyi nasıl eğitim verebiliriz, ailelere nasıl daha fazla bilgi vererek bilinçlendirebiliriz, bunları detaylı bir şekilde araştırdık. Çocukların davranışları, yaşanan sorunların çözümlenmesi ve çocukların gelişimini tamamlamak adına oldukça yol kat ettiğimize inanıyorum.”

 

Eğitim Koordinatörü Tuğçe Özmert “Burada öncelikle çocuklarımızın hayatına dokunmaya çalışıyoruz”

“Ben mesleğe 2014 yılında başladım. Burada öncelikle çocuklarımızın hayatına dokunmaya çalışıyoruz. Edindiğimiz tecrübeler ve aldığımız dersler ile çocuklara daha iyi bir eğitim verebilmek adına canla başla çalışıyoruz. Bu süreçte, her şeyin kitap bilgisi olmadığını, pratikte işlerin çok daha zorlu olabileceğini öğrenmiş olduk. Ailelerimize sadece çocukların eğitimi ve gelişiminden değil, aynı zamanda evde ve günlük hayatta ne yapmaları gerektiği, çocuklarını nasıl yönlendirmeleri gerektiği ile ilgili de sık sık bilgilendiriyoruz. Çocuklarımızın burada öğrendiklerini, günlük hayatta nasıl uyguladıklarını da izliyoruz.”

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190401145605.jpg

Bu haber toplam 3407 defa okunmuştur
Etiketler :