1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çocuklara yönelik saldırılar arttı
Çocuklara yönelik saldırılar arttı

Çocuklara yönelik saldırılar arttı

Kamu Denetçisi Villena, şiddet olaylarındaki artıştan duyduğu endişeyi dile getirdi

A+A-

Bolivya'da geçen hafta dört yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüze uğradıktan sonra öldürülmesi üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu, genç kızlar ve kadınlara yönelik şiddet eylemlerine karşı alarma geçti.

İspanyol haber ajansı EFE'nin haberine göre, Kamu Denetçisi Rolando Villena, son zamanlarda özellikle genç kızları hedef alan şiddet olaylarındaki artıştan büyük endişe duyduğunu dile getirdi.

Yerel, bölgesel ve ulusal yetkililerin şiddet olaylarını engellemekte başarısız olduğuna işaret eden Villena, "Hükümetin, genç kız ve kadınlara yönelik şiddet olaylarının kabul edilemez düzeylere vardığını kabul etmesi için daha kaç kişiyi kurban vermemiz gerekiyor? Gelecekte bu tür olayların bir daha yaşanmaması için hala hiçbir önlem alınmadı. Yetkililer, saldırganların tutuklanıp hapsedilmesinin yeterli olacağını düşünüyor. Genç kızların korunması için kimse eyleme geçmiyor" dedi.

Geçen hafta başkent La Paz'ın 250 kilometre kuzeydoğusundaki Palos Blancos kentinde dört yaşındaki bir kız çocuğu tecavüze uğradıktan sonra öldürülmüştü. Geçen ay da beş yaşındaki bir kız çocuğu Cochabamba bölgesindeki bir tıp merkezinde tecavüze uğramış ve yaşamını yitirmişti.

Villena, olayların araştırılması için Palos Blancos ve Cochabamba'ya müfettiş gönderildiğini, hazırlanacak raporların kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Pan Amerikan Sağlık Örgütü'nün 2013'te yayımladığı rapora göre, Güney Amerika'da kadınlara karşı şiddet olayları en çok Bolivya'da görülüyor. Raporda, ülkedeki 18 yaşından küçük genç kızların yüzde 34'ünün cinsel saldırıya uğradığı belirtiliyor. Geçen yıl Bolivya'da 18 yaşından küçük 14 bin kız çocuğu cinsel saldırıya uğradı.

(AA)

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur