1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Çocuklara yapılan engel kabul edilemez"
"Çocuklara yapılan engel kabul edilemez"

"Çocuklara yapılan engel kabul edilemez"

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu anlamlı, saf ve temiz festivale dünya çocuklarının  katılımını engellemek için bu yıl  ortaya koyduğu olumsuz çaba ve çıkardığı engeller kabul edilebilir değildir.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı, 23 Nisan Çocuk Bayramı için KKTC’ye gelmek üzere Larnaka Havaalanı’ndan Kıbrıs’a giriş yapan ve kuzeye geçemeyen  Sırp çocukları ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle:


Yurtta barış, dünyada barış diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ülkemizde her yıl Uluslararası Çocuk Festivali düzenlenmektedir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 19’ncusu düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali’ne çeşitli ülkelerden çocuklar davet edilmiştir.

Barış içinde birlikte yaşama ve yeni dostluklar kurma kültürüne sahip nesiller yetiştirmek herkes için bir insanlık görevidir. Dünya çocuklarının kendi kültürlerini, kıyafetlerini, dans ve gösterilerini paylaştığı, yeni arkadaşlıklar kurdukları Uluslararası Çocuk Festivali 19 yıldır bu anlayışla bugüne kadar hiçbir sorun çıkmadan rengarenk güzelliklerle coşkuyla  kutlanmıştır.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu anlamlı, saf ve temiz festivale dünya çocuklarının  katılımını engellemek için bu yıl  ortaya koyduğu olumsuz çaba ve çıkardığı engeller kabul edilebilir değildir. Bu festivale katılmak için Larnaka’ya gelen Sırp çocukları adaya sokmayıp geri  Sırbistana göndermenin hiçbir makul  gerekçesi ve insani bir  izahı yoktur. GKRY KKTC’nin tanınma fobisi kisvesi arkasına saklanarak Kıbrıs Türk Toplumu’nu dünyadan izole etme çabalarını  ısrarla sürdürmektedir. Kalıcı bir çözüm  için çabalarımızı  sürdüğümüz böylesi bir  dönemde GKRY’nin bu bağnazlığı bir adım öteye taşıyarak Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılacak  çocukları bile  engellemeleri kabul edilemez bir davranıştır.

Bu haber toplam 2039 defa okunmuştur
İlgili Haberler