1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. ‘Çocuklar yarı baygındı’… Zanlıya 8 gün tutukluluk
‘Çocuklar yarı baygındı’… Zanlıya 8 gün tutukluluk

‘Çocuklar yarı baygındı’… Zanlıya 8 gün tutukluluk

Larnaka’da okullarının önünden iki çocuğun kaçırılması olayının zanlısı bu sabah mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Larnaka’da okullarının önünden iki çocuğun kaçırılması olayının zanlısı bu sabah mahkemeye çıkarıldı.

Haber sitesi kathimerini.com’un aktardığı bilgilere göre, kaçırma zanlısı 35 yaşındaki Kıbrıslı Rum Yiorgos Nicolaou, web sitesi tasarımcısı olarak çalışıyor.

İddialara göre, Yiorgos Nicolaou, iki çocuğa yeni öğretmenleri olduğunu ve bazı eşyaları taşımak için yardım isteyerek kaçırdı.

Yaklaşık 8 saat süren yoğun arama çalışmaları sonucu, Nicolaou’nun çocukların içeceğine ilaç koyarak uyuttuğu ve okuldan sadece 1 kilometre uzaklıkta olan bir evde tuttuğu ortaya çıktı.

Kaçırma nedeni belirsiz…

Adalet Bakanı Ionas Nicolaou, kaçırma olayının fidye talep etme ile ilgili olabileceğini açıklamamıştı ancak Polis Basın Sözcüsü Andreas Angelides, herhangi bir talepte bulunulmadığını, çocukların bu amaç için kaçırıldığını düşünmediklerini aktardı.

Resmi olmayan kaynaklar ise olayla ilgili bir kişinin arandığı, ismi açıklanmayan kişinin oda arkadaşı veya iş ortağı olabileceği ve kaçırılma olayının detaylarını bildiğinden şüphe edildiğini söyledi. Polis bu bilgileri doğrulamazken, zanlının köpekleri ile yalnız yaşadığı ve şu anda işsiz olduğunu, herhangi bir sabıkası olmadığını bildirdi.

8 gün tutukluluk…

Habere göre, polis gün boyunca pek çok kişiden ihbar aldı. Tutuklamaya yol açan ihbar ise zanlının komşusundan geldi. Nicolaou’nın komşusu, polisin verdiği profile uyduğunu bildirerek, “arabasında plaka yoktu, ancak bugün plaka taktığını görünce şüphelendim” dedi. İhbar üzerinde eve giden iki polis, zanlının çok sakin davrandığını ve olayın yarattığı kaostan bihaber olduğunu gözlemledi. Evdeki 4 köpeğini başka odaya almasını isteyen polis, içeri girer girmez çocukları gördü. Polis mahalle sakinlerin yardımları ile yarı baygın olan çocukları evden çıkardıktan sonra güvenceye aldı. Zanlı yine mahalle sakinlerin yardımı ile etkisiz hale getirildi. Larnaka Kaza Mahkemesi’ne bu sabah çıkarılan Yiorgos Nicolaou hakkında 8 gün tutukluluk alındı.

Bu haber toplam 3793 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler