1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “Çocuklar Trafikte” Telsim’in katkılarıyla basıldı
 “Çocuklar Trafikte”  Telsim’in katkılarıyla basıldı

“Çocuklar Trafikte” Telsim’in katkılarıyla basıldı

“Çocuklar Trafikte” isimli kitapları yeni öğretim döneminde anaokullarda ve ilkokullarda öğretmen kılavuz kitabı olarak kullanılacak.

A+A-


Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS)’nın anaokul ve ilkokullara yönelik hazırladığı, Telsim’in de katkılarıyla basımı yapılan Örgün Trafik Eğitimi kitaplarının hazırlığı tamamlandı. 

Avustralya'nın Victoria Eyaletinde kullanılmakta olan ve ülkemize uyarlanan “Çocuklar Trafikte” isimli kitapları yeni öğretim döneminde anaokullarda ve ilkokullarda öğretmen kılavuz kitabı olarak kullanılacak.

Trafik Güvenliği Eğitimi kitaplarının etkin bir şekilde kullanılmasını teşvik etmek amacıyla öğretmenlere yönelik planlanan hizmet içi eğitim kurslarının ilki Girne Bölgesindeki öğretmenlere verildi.

TRAKAYAD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Sevay, Dr. Ayşe Zeki, Dr. Berna Arifoğlu ve Trafik Psikolojisi Uzmanı Deniz Atalar tarafından verilen eğitimlerde, ülkemizdeki trafik sorunu ve bu sorunun eğitimle nasıl çözüleceğine, trafikte değişimin nasıl sağlanacağı ele alındı.

Trafikte ölümlerin ve ebedi sakatlıkların önlenebilmesi ve toplumsal yaşam kalitemizin artırılmasının çağdaş ve örgün bir trafik güvenliği eğitiminin okullarımızda verilmesi ile mümkün olacağını savunan TRAKAYAD ile KTÖS, Avustralya'da eğitim uzmanlarının bilimsel bir yaklaşımla hazırlamış oldukları bu kitapların okullarda okutacak öğretmenlerin üzerine büyük görev düştüğünü belirtti.

Hizmetiçi eğitime katılan öğretmenler, trafik eğitiminin okullarda büyük bir ihtiyaç olduğunu ve bu eğitimin yeni dönemde başlamasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, öğrencilerin trafikteki sorunların farkında olan sorumlu bireyler olarak yetişmesi ve trafikte güvende olmaları için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Öğretmenler, örgün trafik eğitimi kitapları ile ilgili görüş ve duygularını şöyle dile getirdi:

HAVVA KANLI YORAN (Çamlıbel İlkokulu): Bir anaokul öğretmeni olarak, çocuklara küçük yaşlarda trafik eğitimin verilmesini çok doğru buluyorum. Kitaplarda yer alan etkinliklerden faydalanarak ve yaratıcılığımızı katarak çocukların  trafikte hem kendi hayatlarını hem de başkalarının hayatlarını güvenle sürdürmelerini sağlayacağız.

ABDULLAH CANGİL (Alsancak İlkokulu): Bu eğitim sayesinde öğrencilerimiz ülkedeki trafik sorunun farkında olacak ve çözümleri hakkında bilgilenecek. İleriki hayatlarında trafikte daha etkili şekilde yer alacaklarında bu eğitimin etkisini görebileceğiz. Bu eğitimle birlikte bir kişinin hayatına dahi dokunup, onun ve çevresindekilerin zarar görmesini önleyebilmek çok önemli olacak.

ÇİĞDEM YÜKSEK (23 Nisan İlkokulu): Böyle bir eğitime çok  ihtiyacımız var, çok mutlu olduk. Trafikte saygısız bir toplum haline geldik. Bu durumu  eğitimle değiştirmek mümkün. Çocuklarda trafik bilincini küçük yaşlarda yerleştirerek, ileride trafikte araç kullanan bireyler olduklarında bu değişimi göreceğimize inanıyorum.

Yeni öğretim döneminde okutulacak Örgün Trafik Eğitimi Kitapları için ülke genelinde verilecek kurslar sırasıyla saat 14:00 ile 17:00 arasında sırasıyla; 9 Eylül’de Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde, 10 Eylül’de İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde, 11 Eylül’de Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde verilerek, 14 Eylül’de Gazimağusa Rauf Raif Kültür Kongre Merkezi’nde sona erecek.

Bu haber toplam 3533 defa okunmuştur