1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çocuklar kültür sanatla eğlendi
Çocuklar kültür sanatla eğlendi

Çocuklar kültür sanatla eğlendi

“Kültür ve Sanat Günleri” bu yılda hız kesmeden devam ediyor.

A+A-

 

İskele Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen “Kültür ve Sanat Günleri” bu yılda hız kesmeden devam ediyor. 9 Mart akşamı başlayan ve 26 Mart’a kadar devam edecek “İskele Belediyesi 6. Kültür ve Sanat Günleri” çerçevesinde iki çocuk etkinliği daha çocuklardan tam not aldı.
“6. Kültür ve Sanat Günleri” etkinlikleri çerçevesinde, Şht. İlker Karter İlkokulu’nda 16 Mart Pazartesi günü ilkokul öğrencilerine yönelik “Arkadaşlık ve dostluk” temalı kitap etkinliği gerçekleştirildi. Belediyenin,  “Bi¬r Kel¬ime Yayınları” projesi¬ olan “Kel¬ime Çocuk Oyunları Atölyesi¬”, ünlü Amer¬ikan yazarı Arnold Lobel’ın tüm dünyada çok sevi¬len Kurbağa ve Murbağa (Frog and Toad) öyküler¬ini¬ çocuklar i¬çi¬n oyunlaştırdı. Etkinlik kapsamında oyun İskele ve belde çocuklarıyla buluşturdu. Keli¬me Çocuk Oyunları Atölyesi¬ etkinlikte, Kurbağa ve Murbağa’nın “Mektup” ¬isiml¬i öyküleri¬n¬i sahnelerken, arkadaşlık ve  dostluğun önemi vurgulandı.

Çocuklara kitap armağan edildi
Çocukların keyifli saatler geçirdiği bu etkinliğin sonunda Kel¬ime Yayınlarının  “Ayrılmaz İkili Kurbağa ve Murbağa”, “Sıkı Dostlar Kurbağa ve Murbağa”, “Kurbağa ve Murbağa ile Eğlenceli Günler”, “Kurbağa ve Murbağa ile Dört Mevsim” isimli kitapları İskele Belediyesi tarafından etkinliğe katılan tüm çocuklara armağan edildi.

Eğlenerek öğrendiler
Öte yandan 17 Mart Salı akşamı, çevre temalı “Uçan Şemsiye” adlı çocuk oyunu, İskele ve belde çocuklarıyla buluştu.  Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, Kültür ve Sanat Derneği’nin "Uçan Şemsiye" adlı çocuk oyununa yoğun ilgili oldu. Oyun ile çocuklara, çevre kirliliğinin önlenmesi için bilinçli olunması gerektiği ve çöplerin çevreye verdiği zararlar eğlenceli bir ortamda aktarıldı. Oyun, İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde iki seans olarak gösterildi. Bu tiyatro oyununu ise İskele Şht. İlker Karter İlkokulu ve belde okulları Boğaziçi İlkokulu, Aygün Anasınıfı, Ötüken İlkokulu, İskele Maarif Anaokulu, İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı Çocuk Bakım ve Eğitim Merkezi çocukları keyifle seyretti.

“Çocuklarımız geleceğimizdir”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıoğlu, festival ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, festival kapsamında bir çok farklı aktivitenin gerçekleştiğini ama hiç kuşkusuz en çok önem verdikleri etkinliklerin çocuklara yönelik organize ettikleri etkinlikler olduğunu vurguladı. Hasan Sadıkoğlu, “geleceğin iş insanları, yöneticileri, öğretmenleri, doktorları olacak çocuklarımıza şimdiden yatırım yapmak boynumuzun borcudur. Biz çocuklarımıza verdiğimiz eğitim ve özellikle kültürel faaliyetler ile onların daha girişken ve üretken bireyler olmalarını sağlamak düşüncesi ile yola çıktık. Çocuklara yönelik yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarımızın uzun sürede onların hem kötü alışkanlıklardan uzak durmasına hem de daha yaratıcı ve üretici olmalarına olanak sağlayacağını düşünüyoruz. Keşke bizim çocukluğumuzda da böyle aktiviteler daha yoğun şekilde sunulabilseydi. Hedefimiz, İskele Belediyesi bünyesinde, bundan sonra da çocuklara yönelik aktivitelerin en yoğun şekilde devam etmesidir” dedi.

Bu haber toplam 1246 defa okunmuştur