1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çocuklar hem öğrendi hem eğlendi..
Çocuklar hem öğrendi hem eğlendi..

Çocuklar hem öğrendi hem eğlendi..

Resim Yarışması Ödülleri verildi.

A+A-

 

Uyuşturucu, Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM ),  Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV) ve Gençlik Merkezi işbirliği ile “31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü” etkinlikleri dahilinde düzenlenen  resim yarışması sonuçlandı.

Lefkoşa Gençlik Merkezi’nde 30 Mayıs, 2015 tarihinde düzenlenen yarışmaya ilgi çok yoğun oldu. “Sigara ile Mücadele, Sigaranın Zararları ,Sigarasız Bir Dünya” konulu resim yarışması, 1-2-3.üncü sınıflar,  4-5.inci sınıflar  ve ortaokullar olmak üzere üç kategoride düzenlenerek,  aynı  gün toplanan  Jüri tarafından resimler değerlendirildi.

USAM Derneğini temsilen Resim Öğretmeni Canan Özoğul, KTEV’nı temsilen Mütevelli Heyeti Üyesi Seramik Sanatçısı Semral Öztan ve Gençlik Merkezi’ni temsilen Resim-Heykel Sanatçısı Öğretmen Semra Bayhanlı’dan oluşan Jürinin değerlendirmesi sonucu 1-2-3.üncü sınıflar kategorisinde birinciliğe, Yiğit Özer, ikinciliğe Naz Peker ve üçüncülüğe de Ahmet Altoprak’ın  çizdiği resimler layık görülürken, 4-5.inci sınıflara birinciliğe Beste Özyol, ikinciliğe Buğse Yurday ve üçüncülüğe de Esin Çobani’nin resimleri seçildi.

Ortaokullar kategorisinde ise dereceler şöyle oldu: Birinci Bergün Ulu, ikinci Hasan Kayıplar, üçüncü Amira Osmanagir. Dereceye girenlere verilen çeşitli hediyeler yanında, tüm katılımcılara katılım belgesinin de verildiği yarışma ardından, çocuklar Gençlik Merkezi’nin  “Dünya Çocuk Günü” etkinlikleri dahilinde oyunlar oynadı.

KTEV Başkanı Umure Örs, Gençlik Merkezi Başkanı Mustafa Özgü ve USAM Başkanı Uzm. Ecz.Ayşe Gökyiğit’in açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, konu ile ilgili Ayşe Gökyiğit  sunum yapararak,  çocuklara önemli bilgiler ve mesajlar aktardı.

Bu haber toplam 1568 defa okunmuştur