1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. ÇOCUK KAÇIRMA OLAYINDA 4 TUTUKLU... 
ÇOCUK KAÇIRMA OLAYINDA 4 TUTUKLU... 

ÇOCUK KAÇIRMA OLAYINDA 4 TUTUKLU... 

Kıbrıs Rum polisi, 4 yaşındaki Marie Eleni Grimsrud kaçırılması ile ilgili üç Kıbrıslı Rum ve 1 Suriye vatandaşını tutukladı.

A+A-

 

Kıbrıs Rum polisi, 4 yaşındaki Marie Eleni Grimsrud kaçırılması ile ilgili üç Kıbrıslı Rum ve 1 Suriye vatandaşını tutukladı. Yaşları 33 ile 47 arasında değişen ve hepsi de erkek olan şahıslar bugün güney Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Cyprus Mail'in haberine göre tutukluların soruşturması devam ediyor.

Diğer yandan Kıbrıs Rum polisi, Marie Eleni Grimsrud'un kaçırılmasını azmettirdiğine inanılan 49 yaşındaki baba Torkel Grimsrud hakkında tutuklama emri çıkarttı. Kıbrıs Rum polis sözcüsü, duruma göre uluslararası veya Avrupa tutuklama emri  çıkartılabileceğini ifade etti.

Polis alarma geçmişti

Anımsanacağı üzere güneydeki “Dasupoli” bölgesinde bulunan bir okul öncesi eğitim merkezinden, 4 yaşındaki Marie Eleni Grimsrud adlı kız çocuğun saat 7:45 raddelerinde kimliği meçhul şahıslar tarafından kaçırıldığı bildirilmişti. Kıbrıs Rum haber kaynaklarına göre, kız çocuğunun, annesinin arabasından indiği sırada 2 ya da 3 maskeli şahılar tarafından kaçırılarak, zorla arabaya bindirildikten sonra kaçıp gözden kaybolmuştu. Kız çocuğunun kaçırılma anında pembe bir tişört ile pembe tayt giydiği belirtilmişti.

Polis, çocuğu kaçıran şahısların Kıbrıs'ın kuzeyi üzerinden veya Kıbrıs’ın güneyindeki havaalanları/limanlar aracılığıyla kaçmasını önlemek için harekete geçmişti. Aramalara, polis helikopteri de katılmıştı.

Olayla ilgili Kıbrıs Rum Polisi Genel Müdürlüğü bünyesinde kriz masası da oluşturuldu ve bu gibi durumlarda öngörülen planlar da uygulamaya konmuştu.

 

Geçiş noktalarında arama yapılmıştı

Kız çocuğunun annesinin Kıbrıslı Rum, babasının da Norveçli olduğu ve karı-kocanın boşanmış olduğu belirtilirken, velayeti annede bulunan çocuğun geçen yıl da kaçırılmaya çalışıldığı; ancak Interpol’ün elindeki ihbar sayesinde, kaçırma girişiminin önlendiği ifade edilmişti.

Öte yandan Güneyde kaçırılan 4 yaşındaki Marie E.Grimsrud'un kuzeye geçirilme ihtimaline karşı kuzeyde de polis alarma geçmişti. Kermiya başta olmak üzere tüm geçiş noktalarında araçlar didik didik arandı. Bu arada 4 yaşındaki Marie Eleni Grimsrud'un  kuzeye geçirilme ihtimaline karşı sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden de çağrı yapılmıştı.

Bu haber toplam 3629 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler