1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çocuğa CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI
Çocuğa CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

Çocuğa CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

SOS Çocuk Köyü’nde kalan ve cinsel istismara uğradığını iddia eden 11 yaşındaki kızın annesi F.O, zanlının teminatla serbest bırakılmasına isyan etti

A+A-

SOS Çocuk Köyü’nde kalan ve cinsel istismara uğradığını iddia eden 11 yaşındaki kızın annesi F.O, zanlının önceki gün mahkeme emri ile teminata bağlanarak serbest bırakılmasına isyan etti. Yaşadıkları zor günler hakkında konuşan F.O, “kendileriyle ilgilenmediğini” söylediği Sosyal Hizmetler Dairesi’ne, eksik tahkikat yaptığını ileri sürdüğü Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne ve cinsel istismara göz yumduğunu ileri sürdüğü SOS Çocuk Köyü’ne ateş püskürdü.

F.O: “Çocuklarım 2008 yılında babaları tarafından SOS Çocuk Köyü’ne verildi…”
2009 yılında eşiyle şiddetli geçimsizlik yüzünden ayrılan F.O, 9 yaşındaki oğlu ve cinsel istismara uğrayan 11 yaşındaki kızının babaları tarafından 2008 yılında SOS Çocuk Köyü’ne verildiğini söyledi. Epilepsi (Sara) olan kızının 5 yaşından beri SOS Çocuk Köyü’nde olduğunu dile getiren F.O, kızına SOS’te 5 çeşit hap verildiğini söyledi. Çocuklarının SOS’te 1,5 ay önce ev değiştirmesiyle birlikte bakıcı annelerinin de değiştiğini ifade eden F.O, kabus dolu günlerin başladığını dile getirdi. Çocuklarının bakıcı annesi olan kadının arkadaşı olan taciz zanlısının sürekli olarak SOS’e geldiğini ve 11 yaşındaki kızına her gelişinde cinsel istismarda bulunduğunu kızından öğrendiğini belirten F.O, kızının psikolojik çöküntü içinde olduğunu anlattı.

“Kızım bana yalvarırdı…”
Her 15 günde bir çocuklarını alıp eve getirdiğini dile getiren F.O, kızının her eve gelişinde çok ağlayarak “Anne lütfen beni geri götürme” diye yalvardığını söyledi. Kızının hep ağladığını bir şeyler anlatmak istediğini ancak anlatamadığını söyleyen F.O, geçen Cuma çocuklarını eve getirmek için SOS’ten aldığını ve Mağusa’ya gelirken kızının başına gelen her şeyi anlattığını söyledi. F.O, kızının kendisine “Bir amca var. Ben markete gitmek istemiyorum ama beni zorla markete götürüyor…” dediğini anlatarak ilk olayın SOS’te kızının odasında yaşandığını öğrendiğini de belirtti.

“Polis şikayetçi olmamamı istedi”
Kızının başına gelenleri anlatmasının ardından kızını da alarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulunduğunu ifade eden F.O, polisin kendilerini hastaneye götürmediğini, kendi araçları ile hastaneye giderek kızının doktor kontrolünden geçtiğini ileri sürdü. Doktorun temiz raporu verdiğini belirten F.O, polisin kendisine “Raporlar temiz çıktı. Şikayetçi olma” dediğini iddia ederek, yine de şikayetçi olduğunu söyledi. Şikayeti üzerine zanlının tutuklanarak mahkemeye çıkarıldığını söyleyen F.O, önceki gün yurt dışına çıkışının yasaklanarak serbest bırakıldığını ifade etti.

“Herkes bu adamı koruyor…”
Olayın yaşanmasının ardından Sosyal Hizmetler Dairesi’ne gittiğini belirten F.O, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin kendisine “Çocuklarını SOS’ten alma. Gelecekleri söz konusu” dediğini ileri sürdü. Bu saatten sonra çocuklarını gözünden ayırmayacağını dile getiren F.O, SOS başta olmak üzere herkesin zanlıyı koruduğunu ileri sürdü.

“Bu davanın peşini bırakmayacağım…”

Zanlının mahkeme tarafından serbest bırakılmasına tepki gösteren F.O, “Benim çocuğuma dokunan adamı Allah karşıma çıkarmasın. Onun gücü çocuklara mı yetiyor?” diye isyan etti. Gerekirse çocukları için dileneceğini ve çocuklarına bakacağını söyleyen F.O çocukları için ev aldığını dile getirdi. Çocuklarının bakıcı annesi olan kadının kendisine çocuklarını markete götürmeye bile izin vermediğini ileri süren F.O taciz zanlısına nasıl izin verdiğini anlamadığını söyledi. Bu davanın peşini bırakmayacağını dile getiren F.O, “Adalet cezasını vermezse, ben vereceğim” şeklinde konuştu. (Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 2277 defa okunmuştur