1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çizerlerimiz eserleriyle Kozova'da
Çizerlerimiz eserleriyle Kozovada

Çizerlerimiz eserleriyle Kozova'da

Kosova Çizgi Roman Sanatçıları Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen, “10. Xhenet Çizgi Roman ve Karikatür Festivali” Kosova’nın Prizen şehrinde başladı.

A+A-

Kosova Çizgi Roman Sanatçıları Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen, “10. Xhenet Çizgi Roman ve Karikatür Festivali” Kosova’nın Prizen şehrinde başladı.

11 – 13 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “10. Xhenet Çizgi Roman ve Karikatür Festivali” çerçevesinde, “Kıbrıs Türk Karikatürü” isimli sergi de yer alıyor.

“Kıbrıs Türk Karikatürü” sergisinin açılışında hazır bulunmak amacı ile, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Tozakı, Cemal Tunceri ve Arif A. Albayrak, Kosova’nın Priştine şehrinde bulunuyorlar.

“10. Xhenet Çizgi Roman ve Karikatür Festivali” nde, 30’u aşkın çizgi bant ve karikatür sanatçısının eserleri, restore edilip sergi salonuna dönüştürülen, Prizren şehrindeki tarihi Osmanlı Hamamı’nda sergilenecek.

Kıbrıslı Türk karikatür sanatçılarının yanısıra, Kosova, Makedonya, Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk, Sırbistan ve Slovenya’dan 20 sanatçı, festival süresince çeşitli etkinliklere katılıp canlı performans sergilenecek.

“Kıbrıs Türk Karikatürü” isimli sergide, Alper Susuzlu, Arif A. Albayrak, Cemal Tunceri, Cengiz Beysoydan, Devran Öztunç, Dolgun Dalgıçoğlu, Elif Atamaz, Ezcan Özsoy, Hüseyin Çakmak, M. Serhan Gazioğlu, Mehmet Ulubatlı, Musa Kayra, Mustafa C. Azizoğlu, Mustafa Tozakı, Serkan Sürek, Sevcan Çerkez ve Zafer Tutkulu isimli Kıbrıslı Türk karikatürcülerinin toplam 51 adet karikatürü yer alıyor.

 

KARİKATÜRLER İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur