1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çizenel’den çok farklı bir sergi
Çizenel’den çok farklı bir sergi

Çizenel’den çok farklı bir sergi

Aksak Ritim, Lefkoşa’nın güneyinde Argo Galeri’de açıldı

A+A-

Emin Çizenel’in kişisel sergisi Aksak Ritim, dün gece Güney Lefkoşa’daki Argo Galeri’de açıldı. Sergiye adanın güneyi ve kuzeyinden birçok sanat sever katıldı.

Serginin manifestosu şöyle özetlendi: Dalgaların kırılmasıyla, gözün irisinden, kulağın zarından geçmesinden meydana gelen, saniyelik bir körlük ve sağırlık.
Dalgaların çizgisel dokusu, çukura ve graftaki dokuya bir melodi taşır. Onun ritmi, aynı zamanda dokuma tezgahındaki dikey ve yatay akışın her anında delip geçtiği bir bakıştır ki, göz onu hiç bir zaman göremez. Zara vuruşu, ekolar yaratır, ama hiç duyulmaz.
Bu paradoksun görüntüsü, formu, şekli, "Aksak Ritim"dir.
Serginin bir parçası olan "Durum Raporu" ile yeniden kurulan ve keşfedilen bellek, kırsaldan kente kayan mekan, yaşamın arzuyu denetlemedeki rolü, kabul edilen farklılıkların yıkılması sonucunda doğan sosyal ve psikolojik sonuçlar, dönüştürücü cinsiyet konseptleri, kaygan ve çelişkili kültürel normlar ve tabulara işaret etmektedir.”
Sergi, 1970’li yıllarının Kıbrıs’ında, bir insanın, bir eşeğin ve onların çevresinde gelişen dürtülerin gerçek öyküsü üzerinden doğdu.

'Aksak Ritim' 14 Şubat tarihine kadar Argo Galeri'de sergilenecek.

 

 

Bu haber toplam 1860 defa okunmuştur