1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Cıvıl cıvıl futbol festivali
Cıvıl cıvıl futbol festivali

Cıvıl cıvıl futbol festivali

Her yıl geleneksel olarak KKTC’de düzenlenen Gündüz Tekin Onay Uluslararası Minikler Futbol Festivali’nin altıncısı dün Atatürk Stadı’nda gerçekleşen açılışın ardından başladı. Gündüz Tekin Onay Futbol Altyapı Derneği tarafından organize edilen turnuvaya

A+A-

Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşma yapan Gündüz Tekin Onay Altyapı Sorumlusu Metin Özerem, Merhum Gündüz Tekin Onay’ın futbolun eğitimine önem veren, yeni antrenörlerin gelişmesi için zaman, emek harcayan bir kişi olduğunu ve bu turnuvanın da böylesine önemli bir futbol adamı için yapıldığını kaydetti.

‘TÜM ÇOCUKLAR ŞAMPİYON’ teması ile yola çıktıklarını hatırlatan Özerem, “Bu çocuklar için ne yaparsak azdır, onlar bizim geleceğimizdir ve elimizden gelen her türlü çabayı da onlar için yapacağız” diye konuştu.

Özerem’in ardından konuşma yapan Galatasaray’ın efsane futbolcularından, şimdilerin teknik direktörü Ergün Penbe ise, KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, turnuvanın Türk futbolunun duayeni adına düzenlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Penbe, turnuvaya gösterilen ilginin sevindirici olduğunu belirterek, söz konusu turnuvanın uzun yıllar sürmesini ve uluslararası platforma taşınmasını diledi.

Turnuvaya katılacak olan futbolculara da önerilerde bulunan efsane futbolcu, “Futbol çok güzel bir oyun. Yeniden dünyaya gelsemkesinlikle futbolcu olurdum. Yeteneğiniz varsa asla pes etmeyin ve üzerine gidin. Ama şunu unutmayın ki her zaman centilmenliği ve rakibe saygıyı ön planda tutun. Bu oyundan keyif almaya bakın”diye konuştu.

Turnuvada bugünkü karşılaşmalar saat 16.00’da başlayacak ve tüm karşılaşmalar Attila Topaloğlu Sahası, Yusuf Kaptan Sahası ve Gönyeli Stadı’nda oynanacak.

Bu haber toplam 1504 defa okunmuştur