1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cinsel tecavüze 10 yıl hapis
Cinsel tecavüze 10 yıl hapis

Cinsel tecavüze 10 yıl hapis

69 yaşındaki İmam Kazğan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 2014 yılı içerisinde 15 yaşındaki küçük kıza cinsel tecavüzde bulunan 69 yaşındaki sanık İmam Kazğan, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz”, “Cinsel tecavüzde bulunmak amacıyla alıkoymak” ve “Çocuğa karşı cinsel istismar” davalarından yargılanarak suçlu bulunan 69 yaşındaki sanık İmam Kazğan 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Kendisinden para isteyen küçük kıza ahlaksız teklifte bulunmuştu...

Mağusa’da 19 Ağustos 2014 tarihinde 15 yaşındaki kız kimseye haber vermeden evinden ayrılarak daha önceden tanıdığı ve ailece karıştıkları sanık İmam Kazğan’ın evine gitmiş ve sanık Kazğan para karşılığı müştekiye oral seks yaptırmıştı.

Ayni gün 15 yaşındaki müşteki kız yakın bir arkadaşının evine gitmiş ve sanık Kazğan ile arasında geçen olayı anlatmıştı. Ayni gün müşteki kızın annesi, kızının evden kaçtığını anladığında polise giderek yardım istemişti. 28 Ağustos 2014 tarihinde 15 yaşındaki müşteki kız Lefkoşa’da tespit edilerek Mağusa Polis Müdürlüğü’ne teslim edilmiş ve Sosyal Hizmetler görevlisi huzurunda poliste sorgulandığı sırada 19 Ağustos 2014 tarihinde evden kaçıp sanığın evine gittiğini söyleyerek başından geçeleri anlatmıştı. Bunun üzerine polise gelen müşteki kızın annesi sanık hakkında şikayetçi olmuş ve sanık tutuklanmıştı.

Esendağlı: “Bu tür suçların küçüklere yönelmesi infiali artırır...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Melek Esendağlı, sanık İmam Kazğan’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunup mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz” suçunun ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılabilen çok ciddi bir suç olduğunu belirten Esendağlı, ceza yasasında 2014 yılında yapılan tadilatla küçüklerin korunması anayasal ilkelerine paralel olarak bu suçun ağır bir suç olarak düzenlendiğini ifade etti. Esendağlı, “Cinsel tecavüzün” vücut bütünlüğüne bir müdahale mahiyetinde olduğu gibi ruhsal bir tahribat da yarattığına dikkatleri çekerek, cinsel suçların özellikle gelişme çağındaki küçüklerde daha da ağır olacağının kabul edildiğini açıkladı. “Cinsel tecavüz” ve “Cinsel istismar” türü suçların toplum nezninde ciddi tepki ve öfkeye yol açan suçlar olduğunun aşikar olduğunu belirten Esendağlı, bu tür suçların küçüklere yönelmesinin infiali daha da artırdığını vurguladı. Esendağlı, bu tür suçlardan toplumun korunması ve benzeri bir suç işlenmesinin caydırıcı olması için ilke olarak kamu menfaatinin korunması prensiplerinin ön planda tutulması gerektiğinin altını çizdi.

“Sanık, küçük kızın çaresiz durumundan faydalandı...”

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Melek Esendağlı, meseleye özgü olgulara bakıldığında sanık İmam Kazğan’ın, müşteki ve ailesini önceden tanıdığı hatta tarafların ailevi yakınlıkları olduğunun görüldüğünü söyledi. Olgularda da görüldüğü gibi müşteki kızın olay tarihi öncesinde de küçük yaşına rağmen sigara içmek için sanığın yanına gittiğini belirten Esendağlı, 15 yaşındaki küçük kızın olay günü evden kaçıp sanığın evine gittiğini ve paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek sanıktan para istediğini ifade etti. Esendağlı, sanık Kazğan’ın ise 15 yaşındaki küçük kızın bu olumsuz ve çaresiz durumundan faydalanarak para vermek için talepte bulunduğunu, paraya ihtiyacı olan müşteki kızın ise sanığın teklifini kabul ederek  sanığın oral seks isteğini gerçekleştirdiğini belirtti. Sanık Kazğan’ın müşteki kıza fiili şiddet veya zorlama göstermeksizin emellerini gerçekleştirdiği görülse de müştekinin 16 yaşından küçük olması yapılana rıza gösterme imkanının yasal olarak bulunmadığını belirten Esendağlı, bununla birlikte sanığın, müştekinin zor durumundan ve çaresizliğinden faydalanmak yoluyla müştekiyi cinsel davranışa zorlamasının söz konusu olduğunu açıkladı. Esendağlı, sanık Kazğan’ın, 16 yaşından küçük, evden kaçmış ve zor durumdaki müştekiye karşı bu koşullarda cinsel davranış ve tecavüzde bulunmasının, suçun işleniş şekli ve vahameti bakımından sanık aleyhine dikkate alındığını belirtti. Müştekiye gerekli doktor kontrollerinin yapıldığını ve temin edilen rapora göre de müştekinin davaya konu suçlardan mağdur olmasından kaynaklanan ruh sağlığında bozulma olduğu, akıl sağlığının ise yerinde olduğunun belirtildiğini ifade eden Esendağlı, bu hususları da suçun neticeleri ve vahameti bakımından sanık aleyhine dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

“Hangi sebep ileri sürülürse sürülsün bu tür suçlar hoş görüyle karşılanamaz...”

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Melek Esendağlı, sanık İmam Kazğan’a ceza takdir ederken sanığın lehine olan hususları lehine, aleyhine olan hususları ise aleyhine dikkate aldıklarını belirtti. Sanığın işlemiş olduğu “Cinsel tecavüz suçu” çok ciddi ve ağır suçlardan olup bu tür suçların hangi sebep ileri sürülürse sürülsün hoş görüyle karşılanmasının olanak olmadığının altını çizen Esendağlı, buna ilaveten cinsel suçların artış halinde olduğunun yargıtay tarafından da belirtildiğini açıkladı. Esendağlı, ceza takdir ederken kamu menfaatinin korunması prensiplerini uygulayarak bu tür suçları işlemeye temayül edecek kişilerin caydırılmasının toplumun korunması için elzem olduğunu belirterek, sanık İmam Kazğan’ı 10 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 4566 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler