1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CİNNET MEVSİMİ belgeseli, Arda’ya adeta yeniden hayat veriyor    
CİNNET MEVSİMİ belgeseli, Arda’ya adeta yeniden hayat veriyor    

CİNNET MEVSİMİ belgeseli, Arda’ya adeta yeniden hayat veriyor    

Arda Erkan'ın yaşamını konu alan belgesel film Baraka Kültür Merkezi Lokali'nde gösterildi.

A+A-

2015 yılında, uyuşturucu tacirlerinin kurbanı olarak hayatını kaybeden Arda Erkan'ın yaşamını konu alan belgesel film, 5 Ağustos Cumartesi akşamı saat 20.00'de Baraka Kültür Merkezi Lokali'nde gösterildi. Derneğin 15 yıldır gerçekleştirdiği izle-tartış etkinliği çerçevesinde, Arda'yı anmak ve ülkemizde çok yaygın olan uyuşturucu ticaretini, uyuşturucuya karşı verilen mücadeleyi, Arda'nın ölümü ile ilgili olarak hala gün ışığına çıkarılamayan konuları farklı boyutları ile tartışmak amacıyla gösterim düzenlendi.

Cinnet Mevismi…

Yönetmenliğini Elvan Levent'in üstlendiği "Cinnet Mevsimi" belgeseli, Kıbrıs’ta konuyla ilgili ilk kapsamlı çalışma olarak dikkat çekiyor. Filmin yapılma amacı, örgütlerde, okullarda ve üniversitelerde gösterilerek hem şimdiki hem de gelecek kuşaklara bir ders niteliğinde aktarılması.  Film öncesinde, dernek yetkililerinin ve Arda'nın ailesinin konuşma yaptığı etkinliğe, ülkemizin ileri gelen örgütlerinden KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.  Gösterime, belgeselin yönetmeni Elvan Levent de katılarak izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Erkan:  “Arda ‘cinnet mevsimi’ ile yeniden hayat buluyor”                                                                                        

Arda Erkan’ın babası Mustafa Erkan gecede yaptığı konuşmada şunları dile getirdi. İki yıl 29 gün önce canımız, her şeyimiz olan oğlumuz Arda’mızı toprağa verdik.   Arda sanıldığı gibi yüksek doz uyuşturucudan ölmedi.  Uzmanlardan aldığımız görüşlere dayanarak, Arda’nın öldürülmüş olabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu söyledik ve bunun araştırılmasını talep ettik.  Onun boynundaki morluklar kimin kimlerin eseriyse, onu kimler hırpalayıp orada arabanın içinde ölüme terkettiyse, ortaya çıksın, yargılansın istedik. Bir yere kadar geliyoruz, sonrası bulanık, sonrasını göremiyoruz.                                                                                                                                                  

Bazı olaylar var, insanın hayatına damgasını vuruyor ve adeta milat oluyor. Arda’nın gidişi de öyleydi. İnanılması imkansız olan ve ağrısı da ömür boyu kalan – kalacak olan.... ‘Cinnet Mevsimi’ Arda’dan toplumumuza  armağan olsun.                                                                

Elcil:  “Yaptık  diyorlar ama hiçbir şey yapılmıyor aslında”                                               

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil  ise şöyle konuştu: “Kuru ezberle çocukları sınava hazırlıyoruz, sınav stresini yaşatıyoruz. Dolayısıyla kendi çocukluklarını veya paylaşmayı öğrenemiyorlar.  Böyle bir ortamın içerisinde tabii ki farklı yönlenmeler oluyor... Bunlardan bir tanesi de uyuşturucudur. Maalesef dünyanın genelinde bu uyuşturucu illeti aldı yürüdü... Çünkü bunların gerisinde rant odakları var... Menfaat sağlamak için toplumu veya bireyleri düşündüğü yoktur. Bu açıdan bizim ülkemizde de siyasi sorun devam ediyor. Israrla eğitim bakanlığı veya devlet otoritesiyle sürekli yaptığımız görüşmelerde, bu işler farklı noktalara çekiliyor, önemsenmiyor veya önem verilmiyor. Yaptık  diyorlar ama hiçbişey yapılmıyor aslında. Özellikle Mustafa arkadaşım ve eşinin yaşadığı acıyı ve olayları takip ediyoruz.  Ayni olaylar yaşanmasın diye yola çıktılar. Bu bizim için çok önemlidir. Ülkemizde yapılan en büyük eğitim çalışmasıdır bu. Devleti yönetenlerin böyle bir kaygısı olduğunu düşünmüyorum. Gerçek anlamda bunun sonucunu da göremiyoruz biz.”    

 

Bu haber toplam 2657 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler