1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Cinematheque’ten Kadın Sığınma Evi’ne Destek...
Cinematheque’ten Kadın Sığınma Evi’ne Destek...

Cinematheque’ten Kadın Sığınma Evi’ne Destek...

Cinematheque, 16 Mart Perşembe Gecesi gerçekleştireceği film gösterim gelirini Lefkoşa Türk Belediyesi Kadın Sığınma Evi’ne bağışlayacak

A+A-

Cinematheque, 16 Mart Perşembe Gecesi gerçekleştireceği film gösterim gelirini Lefkoşa Türk Belediyesi Kadın Sığınma Evi’ne bağışlayacak.

Cinematheque kurucularından Işın Ramadan Cemil ve Fatma Özok yaptıkları açıklamada “16 Mart 2017 tarihinde gerçekleştireceğimiz “Ekşi Elmalar” film gösterim gelirini  Lefkoşa Türk Belediyesi Kadın Sığınma Evi’ne bağışlama kararı aldık.” diyerek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün Mart ayında olması, kadın haklarını korumanın günümüz dünyasında özel bir önem arzettiğini söyleyerek, gösterim gelirinin “Kadın Sığınma Evi” ne yapılmasının önemini vurguladılar.

 

Kıbrıs İlim Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek 4.film olan “Ekşi Elmalar” Türk Sinemasına unutulmaz filmler armağan etmiş olan Yılmaz Erdoğan’a ait. Yılmaz Erdoğan’ın başrolünü de oynadığı Ekşi Elmalar, Hakkari’de Belediye Reisi Aziz ve kızları hakkında drama türünde bir yapım.

Bu haber toplam 2746 defa okunmuştur