1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Cinayetle ilgili ilk tutuklama
Cinayetle ilgili ilk tutuklama

Cinayetle ilgili ilk tutuklama

Şüpheliler Tanveer Ahmad, Bilal Ahmad ve soyadı henüz tespit edilemeyen Azmet isimli şahıslar ile bağlantısı olduğuna inanılan zanlı Faiz Ul Hassan Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı...

A+A-

 

Lefkoşa’da iş insanı Gökhan Naim’in öldürülerek tasarufunda bulunan paraların çalınması ile ilgili olarak aranan şüpheliler Tanveer Ahmad, Bilal Ahmad ve soyadı henüz tespit edilemeyen Azmet isimli şahıslar ile bağlantısı olduğuna inanılan zanlı Faiz Ul Hassan  Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci olayla ilgili bulguları aktardı. İneci Huzurda bulunan zanlı Faiz Ul Hassan’ın 13 Mart 2019 tarihinde, saat 17.55 sıralarında, Gökhan Naim, Ortaköy'de Şht Sami Küpeli Sokak üzerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ve tasarrufundaki paranın çalınması ile ilgili olarak aranan şüpheliler Tanveer Ahmad, Bilal Ahmad ve soyadı henüz tespit edilemeyen Azmet ile aralarında telefon görüşmesi olduğunu aktardı.

İneci ayrıca yapılan tahkikat neticesinde Şüpheli Tanveer Ahmad ile zanlı Hassan’ın Gesfi Döviz önünde buluşup konuştuğuna dair gördü tanığı ifadesi olduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın çok ciddi olduğunu ve tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

(Evrim KAMALI)

 


Gesfi Döviz Bürosu Sahibi Gökhan Naim’in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Faiz Ul Hassan tutuklandı. Söz konusu şahıs bugün mahkemeye çıkarıldı. YENİDÜZEN'in elde ettiği bilgiye göre bu kişi aranan şahıslarla telefon görüşmesi yaptığı için tutuklandı. Hakkındaki soruşturma daha da genişleyecek

Polis tutuklama ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Gökhan Naim'in öldürülmesi olayı ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında dün tutuklanan Faiz Ul Hassan (E-30), bugün çıkarıldığı Lefkoşa Kaza Mahkemesinde 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verildi. Soruşturma devam etmektedir"

 

Polis Basın Subaylığı tarafından da bu bilgi doğrulandı.

Tutuklamanın, şüpheli zanlılarla gerçekleşen ‘telefon trafiği’ nedeniyle gerçekleştiği, söz konusu kişinin bugün serbest kalmasının beklendiği de öğrenildi.

 

SAAT: 10.00

Naim, bugün defnedilecek

Lefkoşa Ortaköy'de silahlı saldırı sonucu öldürülen 52 yaşındaki Gökhan Naim için bugün cenaze töreni düzenlenecek.

Naim, Lefkoşa İsmail Safa Cami’nde kılınacak öğle namazı sonrasında Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilecek.

Devrim DEMİR

Lefkoşa Ortaköy’de evinin önünde önceki gece silahlı saldırı sonucu öldürülen 52 yaşındaki Gökhan Naim’in can verdiği olayla ilgili sır perdesi henüz aralanmadı. Olayın net olarak aydınlatılmamasına rağmen bazı ipuçları cinayetin organize bir ekip işi olduğuna dair sinyaller veriyor.

Yakın mesafeden 4 kurşunla öldürüldüğü kesinleşen Naim’in vurulmasıyla ilgili  geniş çaplı soruşturma başlatıldı, geçiş kapıları, hava ve deniz limanlarında polis tedbir aldı.

Gesfi Döviz Bürosu ve Naim’in evine giderken kullandığı güzergâhtaki kamera görüntülerini mercek altına alan polis, tüm ayrıntıları didik didik araştırıyor.

9 mm çapındaki silahla yakın mesafeden öldürülen Naim’e dün otopsi yapılırken, karnına ve göğsüne aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi.

 

Birçok kişi sorgulandı

YENİDÜZEN’in edindiği bilgide, Gökhan Naim’in öldürülmesi ile ilgili polisin birçok kişiyi Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne çağırarak sorguladı. Polis, cinayetin hemen ardından silahı Naim’in evinin yakınlarında bulurken, katil veya katillerin kullandığı araç ise Yenikent bölgesinde Hatice Tahsin Erören Sokak üzerinde bulundu.

 

Suç ortakları olduğu şüphesi arttı  

Cinayet mahallinde kullanılan aracın terk edilmiş olarak bulunması, Naim'i öldüren katil veya katillerin suç ortağı olduğu şüphesini arttırdı. Polis, kamera görüntülerinden yola çıkarak geniş çaplı soruşturma başlatırken, cinayetin ardından çalınan çanta henüz bulunamadı.

Polis, çalınan çantada 112 bin Sterlin, 170 bin Euro ve 800 bin TL olduğunu açıkladı.

 

4 kurşun deldi geçti

Otopsi sonucuna göre, Gökhan Naim göğsüne ve kalbine aldığı 4 kurşunla öldürüldü. Kurşunlar olay yerinde bulundu.

Naim’in otopsisi dün Lefkoşa Hastanesi morgunda, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından gerçekleştirildi. Bir buçuk saat süren otopside, Naim’in göğsüne ve karnına aldığı kurşunlar sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.  

 

Kiralık araç terk edilmiş bulundu

Yürütülen soruşturma kapsamında polis önceki gece Yenikent bölgesinde terk edilmiş vaziyette bulduğu ve cinayetle sonuçlanan soygun olayında kullanıldığı tespit edilen DV 604 plakalı aracın ardından, katil veya katillerin kaçtığı kiralık araca ulaştı.

Dün öğle saatlerinde Ercan-Gaziköy anayolu üzerinde terk edilmiş vaziyette bulunan kiralık araç emare olarak alınırken, araç Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

Resmi yollarla ülkeden çıkışı yok

Edinilen gayrı resmi bilgiye göre, terk edilmiş vaziyette bulunan kiralık aracı kiralayan şahıs ülkeden resmi yollarla çıkış yapmadı.

Polis, ada genelinde geniş çaplı operasyon başlatırken, kimliği tespit edilen bir kişinin peşine düştü. 

 

Polis doğrulamadı

Cinayetin ardından bazı haber sitelerinde çıkan haberlerde katil zanlılarının kullandığı araç plakası polis tarafından doğrulamadı. Ayrıca, zanlıların Akıncılar köyünü kullanarak Kıbrıs’ın güneyine geçtiği iddiaları da doğrulanmadı.

 

Neler yaşandı?

Gökhan Naim, önceki gece Lefkoşa Ortaköy’de evinin önünde kimliği meçhul şahıs veya şahıslar tarafından sokak ortasında vurularak ağır yaralanmış, ardından, kaldırıldığı Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde aldığı yaralara dayanamayarak hayatını kaybetmişti.

Polis, cinayetin ardından katil veya katillerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatırken, cinayette kullanılan 9 mm tabanca ve araba bulunurken, para dolu çanta bulunamadı. 

 

Bu haber toplam 14378 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler