1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cinayete 10 yıl
Cinayete 10 yıl

Cinayete 10 yıl

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, ‘adam öldürme’ suçlamasıyla yargılanan Fatih Kaya ile ilgili kararını açıkladı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne’de 7 Mart 2014 tarihinde Oris isimli barda çıkan kavgada başına aldığı darbe sonrasında kafatası kırılan ve hastanede hayatını kaybeden Türker Varış’ın ölümüyle ilgili yargılanan sanık Fatih Kaya, 10 yıl hapse mahkum edildi.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi, ‘adam öldürme’ suçlamasıyla Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan Kaya ile ilgili kararını dün açıkladı.
Peri Hakkı başkanlığındaki Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, bu tip suçların arttığına dikkat çekerek, “adam öldürme” suçunun ömür boyu hapislik cezası gerektiren ciddi bir suç olduğunu belirtti.
Sanıkla ilgili kararı okuyan Heyet Başkanı Peri Hakkı, yaygın olan ve toplumu tehdit eden suçlarda caydırıcı cezaların önemine işaret ederek, mahkemenin bu tip suçlara vereceği cezalarla toplumsal kaygının önüne geçilebileceğini belirtti.

“Yaşam hakkı temel hak ve özgürlüklerin en önemli unsuru”
Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, Yargıç Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Erdinç Akyener ve  sanık avukatı Emine Dağyaran hazır bulundu.
Sanık Fatih Kaya ile ilgili kararı Başkan Peri Hakkı okudu.
Peri Hakkı, “adam öldürme” suçunun ömür boyu hapislik cezası gerektiren en ciddi suçlar arasında yer aldığını belirterek, bir kişinin yaşam hakkının temel hak ve özgürlüklerin en önemli unsuru olduğunu vurguladı.

“Caydırıcı cezalar önemli”
Yaygın olan ve toplumu tehdit eden suçlarda caydırıcı cezaların önemine dikkat çeken Hakkı, mahkemenin bu tip suçlara vereceği cezalarla toplumsal kaygının önüne geçilebileceğini belirtti.
Hakkı, sanığa ceza takdir ederken sanığın sabıkasız oluşunun tek dikkate alınacak husus olduğunu vurgulayarak, bununla birlikte öldürmek kastı ile olmadığının da göz önünde bulundurulduğunu ifade etti.
Girne Ağır Ceza Heyeti Başkanı Peri Hakkı, tüm olguları dikkate alarak, sanığın 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Olay nasıl yaşanmıştı?
Hatırlanacağı üzere Türker Varış, 7 Mart’ta çıkan kavga sonrasında başına darbe almış, kafatası kırılmıştı.
1 ay yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 50 yaşındaki Varış, 1 Nisan 2014 tarihinde hayatını kaybetmişti.
Fatih Kaya aleyhinde “vahim zarar”, “ciddi darp” suçlarıyla ilgili başlatılan soruşturma Varış’ın hayatını kaybetmesiyle davanın boyutu değişmiş, “adam öldürmek” suçuna bağlı olarak yargılanmaya başlamıştı.

Bu haber toplam 1649 defa okunmuştur