1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. CİNAYET ZANLILARI KUZEYDE Mİ?
CİNAYET ZANLILARI KUZEYDE Mİ?

CİNAYET ZANLILARI KUZEYDE Mİ?

Ay Napa’da 22 yaşındaki George Law’ın öldürülmesiyle ilgili aranan Sali Ahmet ve Mehmet Akpınar isimli şüpheli şahısların Kıbrıslı Türk olmadığı ortaya çıktı. Şahısların kuzeye kaçtığı iddiaları ise resmi makamlarca doğrulanmadı…

A+A-

 

 

• Güney’de yaşam sürdükleri belirtilen şüphelilerden birinin Bulgaristanlı bir Türk olduğu tespit edilirken, diğer şahısın ise “Kürt” ya da “Arap” olabileceği belirtildi.

• Güney polisi tarafından aranan Sali Ahmet ve Mehmet Akpınar isimli cinayet zanlılarının, KKTC’ye kaçtığı yönündeki iddialar ise resmi makamlar tarafından doğrulanmadı.

• YENİDÜZEN’e konuşan İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite'nin Eşbaşkanı hukukçu Hakkı Celal Önen, şüpheli şahıslar Sali Ahmet ve Mehmet Akpınar’ın ‘Türk’ isimli oldukları için Kıbrıslı Türk sanılarak basında Kıbrıslı Türk olarak yer aldığını aktardı

• YENİDÜZEN’e konuşan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, şüpheli şahıslarla ilgili Güney Kıbrıs Yönetimi’nden herhangi resmi bir yazının kendilerine gelmediğini belirterek, bu kişilerin KKTC’ye kaçtığına dair de bildirim almadıklarını ifade etti.


Didem MENTEŞ

Ay Napa’da pazar günü 22 yaşındaki George Law isimli İngiliz vatandaşının öldürülmesiyle ilgili olayda şüpheli görülen şahısların Kıbrıslı Türk olmadığı ortaya çıktı.

Güney’de yaşam sürdükleri belirtilen şüphelilerden birinin Bulgaristanlı bir Türk olduğu tespit edilirken, diğer şahısın ise Kürt ya da Arap olabileceği belirtildi.

Güney polisi tarafından aranan Sali Ahmet ve Mehmet Akpınar isimli cinayet zanlılarının, KKTC’ye kaçtığı yönündeki iddialar ise resmi makamlar tarafından doğrulanmadı.

YENİDÜZEN’e konuşan İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite'nin Eşbaşkanı hukukçu Hakkı Celal Önen, şüpheli şahıslar Sali Ahmet ve Mehmet Akpınar’ın Kıbrıslı Türk olmadığını açıklayarak, güney basınında yer alan kimlik bilgisinin doğru olmadığını dile getirdi. 

Önen: “Kıbrıslı Türk değiller”

Teknik Komitede yer alan Kıbrıslı Rum arkadaşlarının, bu şahısların Kıbrıslı Türk olmadığını kendisine bildirdiğini söyleyen Hakkı Önen, güney basınında yer alan bilginin doğru olmadığını ifade etti.

Hakkı Celal Önen, cinayette şüpheli görülen bu şahıslardan birinin Bulgaristan uyruklu olduğun tespit edildiğini, diğer şahısın uyruğunun henüz tespit edilemediğini Türkiyeli ya da Arap kökenli olabileceği üzerinde durulduğunu aktardı. Şüpheli şahıslar Sali Ahmet ve Mehmet Akpınar’ın ‘Türk’ isimli oldukları için Kıbrıslı Türk sanılarak basında yer aldığını aktaran Önen, bu şahısların Güney Kıbrıs’ta yaşayan kişiler olduğunu ifade etti. Celal Önen, bu kişilerin Kuzey Kıbrıs’a kaçak geçtikleri yönünde iddialar olduğunu hatırlatarak, polisin olayla ilgili soruşturmasını sürdüğünü ifade etti.

Hüdaoğlu: “Şahısların kuzeye kaçtıklarına dair bilgi almadık”

YENİDÜZEN’e konuşan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Aya Napa’daki cinayet olayıyla ilgili aranan şüpheli şahısların Kıbrıslı Türk olmadığını belirterek, şahıslardan birinin Bulgaristanlı bir Türk, diğerinin ise Kürt veya Arap olduğunun öğrenildiğini aktardı. Hüdaoğlu, şüpheli şahıslarla ilgili Güney Kıbrıs Yönetimi’nden herhangi resmi bir yazının kendilerine gelmediğini aktararak, bu kişilerin KKTC’ye kaçtığına dair de bildirim almadıklarını ifade etti. Hüdaoğlu, “Şahısların kuzeye kaçtığına dair Güney Kıbrıs Yönetimi’nin bir kuşkusu olsaydı, suç ufak bir suç olsa dahi bize resmi bir bildirimde bulunurlardı. Ancak böyle bir bildirim olmadı. Zaten polisimiz de gerekli önlemleri almıştır.

Neler yazılmıştı?

Hatırlanacağı üzere Ay Napa’daki olayda, iki İngiliz vatandaşı, dışarıda yürürken daha önceden aralarında kavganın yaşandığı iki kişinin bıçaklı saldırısına uğramıştı. Saldırı neticesinde İngiliz vatandaşlarından biri ölürken, diğer yaralanmıştı.

Güney’den Alithia gazetesi, polisin cinayetle dolaylı olarak ilgisinin olduğunu saptadığı 49 yaşındaki Kıbrıslı Rum kadının sorgu sırasında 22 ve 45 yaşlarında olduğu belirtilen iki Kıbrıslı Türk erkeğin isimlerini verdiğini yazmıştı.

Kıbrıslı Rum’un, cinayetin yaşanmasının ardından şüpheli şahısları arabasıyla bölgeden uzaklaştırdığını kaydeden gazete, Kıbrıs’ın kuzeyine geçtikleri iddia edilen şahıslar hakkında tutuklama kararı alındığı yazılmıştı.

Ayrıca İn-cyprus sitesinin haberine göre; mesele ile ilgili olarak 48 yaşındaki Koulla Anastasiou önceki gün tutuklanarak hakkında 8 gün tutukluluk kararı alınmıştı.

Bu haber toplam 3810 defa okunmuştur
İlgili Haberler