1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cinayet zanlıları 3 ay tutuklu bekleyecek
Cinayet zanlıları 3 ay tutuklu bekleyecek

Cinayet zanlıları 3 ay tutuklu bekleyecek

Alsancak’ta 53 yaşındaki Memduh Ulugün’ün öldürülmesiyle ilgili tutuklu bulunan karı-koca M.D ile M.D hakkındaki soruşturma tamamlandı.

A+A-

Alsancak’ta 13 Mart günü meydana gelen Memduh Ulugün cinayeti zanlıları M.D M.D çifti  teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Cinayet soruşturmasını yapan Polis Müfettişi Eren Gözügüzeli,  13 Mart 2018 tarihinde saat 12.00 sıralarında meydana gelen “Taammüden adam öldürme, adam öldürme ve kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından dolayı tutuklandıklarını söyledi. Polis Müfettişi, Alsancak Zeytinlik Sokak’ta kalan zanlı M.D ev sahibi olan ve evlerinin üst katında kalan Ulugün ile gönül ilişkisi olduğu gerekçesi ile zanlı M.D Ulugün’ü telefonla aradığını, eve çağırdığını belirtti. Ulugün’ün evinin 8 buçuk metre ilerisindeki boş araziye aracıyla geldiğini belirten polis, zanlı M.D olay yerine gelen ve aracından inmekte olan Ulugün’e bıçakla bir kez darbe vurduğunu,  Ulugün’ün kaçmaya çalıştığını, zanlı M.D tarafından yakalanarak yere yatırıldığını belirtti. Polis, M.D’nin M.D’ye bıçaklaması talimatı verdiğini, zanlı M.D da beş kez Ulugün’ü göğüs kısmından bıçakladığını açıkladı.

Ulugün ile M.D telefonlarının incelendiğini, ikisinin gönül ilişkisi olduğuna dair tespitler yaptıklarını söyleyen polis, ayrıca M.D cep telefonunda da görüntüler olduğunu açıkladı. Polis, görüntülerin olay gününün sabahı çekildiğini, M.D, M.D ve Memduh Ulugün’ün konuşmalarının olduğunu ve bu konuşmaların ise Ulugün ile M.D arasındaki ilişkiyle ilgili olduğunu belirtti.

Suç aletinin olay yerinde emare olarak alındığını kaydeden polis, zanlılardan ve olay yerinden alınan kanıtların DNA incelemesi sonuçlarının beklendiğini kaydetti. Zanlı M.D KKTC-TC, zanlı M.D ise TC vatandaşı olduğunu belirten polis, zanlıların hem burada hem de Hatay’da aileleri olduğunu ifade etti.

Olayla ilgili soruşturmada cinayeti bire bir gören 4 kişiden ifade aldıklarını söyleyen polis, zanlı M.D bir, M.D ise iki ifade verdiğini, ifadelerin zanlıların suça bağladığını belirtti.

Telefon dökümleri incelemesinde zanlılar ile Ulugün’nun defalarca telefonla görüştüğünü belirlediklerini kaydeden polis, 40 kişiden de ifade aldıklarını açıkladı. Zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, hem kendi aileleri hem de Ulugün’ün ailesinin tepkili olduğunu, ayrıca zanlılar müebbet hapis öngören suçlardan yargılanacaklarını kaydeden polis, kaçma ihtimalleri olduğunu ifade ederek tutuklu yargılanmalarını ve 3 ay süreyle cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Zanlı M.D avukatı tutuklu yargılamaya itiraz etmezken, M.D avukatı polisin talebini kabul etmedi. Savunma, “Bu cinayet maktulün (Memduh Ulugün) bir kadının bedenine sahip olmaz arzusu yüzünden işlenmiştir” iddiasında bulundu. Zanlı avukatı, M.D cinayeti planlamadığını, yardımcı olmadığını da öne sürdü. Maktüle ilk bıçak darbesini vuran kişinin M.D olduğunu kaydeden savunma, “Olay anında M.D yoktu. İlk bıçak darbesini M.D vurdu. M.D bağrışmalar üzerine evden çıkıp olay yerine gitti. O gidene kadar M.D kaç bıçak darbesi daha vurduğu belli mi.” şeklinde konuştu.

Mehmet Doğu’nun hayatını Kıbrıs’ta kurduğunu, üçü kız dört çocuğu olduğunu belirten savunma, tutuksuz yargılanması halinde kaçmayacağını öne sürdü. Savunma, M.D tanık olarak dinletti. Sanık kürsüsünden yeminsiz ifade veren ve böylelikle iddia makamı tarafından sorgulanamayan M.D “Kaçacak olsam olay günü kaçardım. 10 dakika evde bekledik. Her türlü imkânım vardı. Arabam da olay yerindeydi. Eşim, çocuklarım ve hayatım burada. Bu nedenle kaçmam. Amacım onu öldürmek veya öldürtmek değildi. Hatta olaydan yarım saat önce evime geldi. Tartıştık. Bu eve gelme dedim ve üzerine çay döktüm. Hatta olay anında o gömlek hala üzerindeydi” iddialarında bulundu.

Zanlının iddiaları üzerine soruşturmayı yapan polis, cinayetin ardından her iki zanlıyı orada bulunan vatandaşların yakaladığını, M.D bir araca koyduklarını ve polisi beklemeye başladıklarını söyleyerek, kaçmak istese kaçamazdı dedi.

Savunma M.D için kefil olacak iki kişiyi mahkemeye dinletti. M.D işverenleri kefil olmak istediklerini söylese de mahkeme bu tanıkların ifadesine itibar etmedi. Mahkeme, işlenen suçun ciddiyetine vurgu yaparak zanlıların tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 3 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Mahkeme çıkışı M.D, bizi buraya düşürenler utansın” ifadesini kullandı. (Evrim KAMALI)

 

 

Bu haber toplam 4127 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler