1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Cinayet ihtimalini güçlendiren detaylar: '30 bıçak darbesi'
Cinayet ihtimalini güçlendiren detaylar:  '30 bıçak darbesi'

Cinayet ihtimalini güçlendiren detaylar: '30 bıçak darbesi'

YENİDÜZEN, hafta sonu bulunan kadın cesedi ile ilgili tüyler ürpertici detaylara ulaştı.

A+A-

YENİDÜZEN, hafta sonu bulunan kadın cesedi ile ilgili tüyler ürpertici detaylara ulaştı. Elde edilen bulgular, kimliği meçhul kadının cinayete kurban gittiğine dair şüpheleri üst seviyeye taşıdı.  Yaklaşık bir buçuk sene önce öldürüldüğü tahmin edilen kadının, "30 farklı yerinden bıçaklandığı, hatta boğazının kesildiği" iddiası var. 

Devrim DEMİR

YENİDÜZEN, hafta sonu bulunan kadın cesedi ile ilgili tüyler ürpertici detaylara ulaştı.
Elde edilen bulgular, kimliği meçhul kadının cinayete kurban gittiğine dair şüpheleri üst seviyeye taşıdı.
Yaklaşık bir buçuk sene önce öldürüldüğü tahmin edilen kadının, "30 farklı yerinden bıçaklandığı, hatta boğazının kesildiği" iddiası var. 
Öldürüldükten sonra, uzun bir süre ev ortamında tutulduğu belirtilen kadın, üç ay kadar kısa bir süre önce Ercan Havaalanı yakınlarına bırakıldı.
Profesyonelce ev ortamında saklandığı düşünülen kadın cesedinin sarılı olduğu halı ve battaniye üzerinden birçok doku örneği alındı.
Adli Tıp Birimi'nde kadının cesedi üzerinde araştırmalar büyük bir titizlikle devam ederken, kimliklenemeyen kadın cesedi ile ilgili DNA yapılacağı öğrenildi.
Ülkede infiale neden olan olayın ardından, olayın bir cinayet olduğuna dair şüpheler en üst seviyeye ulaştı. Resmi makamları henüz olayı cinayet olarak açıklamasa da ceset üzerindeki çalışmalar ve izler cinayete işaret ediyor.   

YENİDÜZEN’e konuşan Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz, kişinin ölüm sebebine dair çok net bulgulara ulaşıldığını, boy ve yaş tespitinin yapıldığını açıkladı.

 

Yaklaşık bir buçuk sene önce öldürüldüğü düşünülen kimliği henüz tespit edilemeyen kadının cesedinin katil veya katiller tarafından uzun bir süre şehir ortamında, bir evde saklandığına dair resmi olmayan bilgiler var.  

 

“Bir yıldan fazla ev ortamında saklandı”

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, "hunharca bir cinayete kurban giden kadın öldürüldükten sonra bir yıl ev ortamında tutuldu"
Uzun bir süre şehir ortamında bir evde saklanan kadın cesedinin Ekim ayı gibi Ercan Havaalanı yakınlarına atıldığı tahmin ediliyor.

Gayrı resmi bulgular cesedin üç ay kadar önce Ercan Havaalanı yakınlarına atıldığı yönünde…  

Ceset Koli bantlarıyla sarıldı

YENİDÜZEN’e bilgi veren kaynaklar şunları söyledi: “Olayın detayları ise tüyler ürpertici. Muhtemel cinayeti işleyen kişi veya kişiler kadını öldürdükten sonra cesedi önce halıyla daha sonra çöp poşetleri ile koli bantları ile sardı. İyi bir yerde bir seneden fazla muhafaza edilen cesedin bir kısmı açık alana atılınca başıboş hayvanlar tarafından çöp poşetinin parçalanması sonucu yayıldı”

ÖLÜM ZAMANI VE KİMLİĞİ ARAŞTIRILIYOR... Adli Tıp Birimi'nde görevli uzmanlar kadının ölüm zamanını ve kimliğini tespit etmek için çalışıyor.

 

Bulgular kayıp Vietnamlı kadını işaret ediyor

Ülkeye yaklaşık 4 yıl önce çalışmak için gelen ve uzun bir süredir Gönyeli'de bir evde bakıcılık yapan Vietnamlı 40 yaşındaki Dam Thı Hop 2017 yılı Ekim ayında kayboldu.
Kendisinden bir daha haber alınamayan Hop, sırra kadem basarken 6 Ocak tarihinde Ercan Havaalanı yakınlarında bulunan kimliği meçhul ceset, kayıp Vietnamlı kadını yeniden gündeme getirdi.
Bulunan kadın cesedi üzerinde yapılan ilk incelemelerde, kadının profilinin yakın coğrafyaya ait olmaması cesedin Hop’a ait olduğunu güçlendirdi.
Polis, kadının kimliğini henüz tespit edemedi, bulunan ceset üzerindeki incelemeler ise Lefkoşa Hastanesi’nde Aralık sonu hizmete giren Adli Tıp Birimi'nde devam ediyor. 

Bu iddiaları resmi kaynaklar doğrulamazken, polis olayın cinayet olduğuna dair de net açıklama yapmadı.  

Ceset Adli Tıp’ta inceleniyor

6 Ocak tarihinde Lefkoşa Hastanesi Morgu'nda incelenen kadın cesedine ait kemiklerde kimlik tespit çalışmaları, hastanenin Adli Tıp Birimi'nde devam ediyor. Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz ve iki uzman tarafından titizlikle yürütülüyor.

Hunharca işlenen bir cinayete kurban gittiğine inanılan kimliği meçhul kadın ile ilgili polis, henüz açıklama yapmadı. Kadının nerden getirilip kim veya kimler tarafından Ercan Havaalanı yakınlarına atıldığı merak edilirken, olası katil veya katillerin kimler olduğu ya da ülkede olup olmadıkları da bilinmiyor.

 

İDRİS DENİZ: KİŞİYE AİT EŞYALARI BEKLİYORUZ… Adli Tıp Birimi'nde kadının kemikleri üzerinde inceleme devam ederken, Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz, YENİDÜZEN’e bilgi verdi. Deniz, kadının kimliğinin tespiti için kişiye ait özel eşyaların polis tarafından getirilmesinin beklendiğini kaydetti.

 

“Cesedin kökeni yakın coğrafyaya ait özellik göstermiyor”

Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz, kadın cesedi ile ilgili YENİDÜZEN’in sorularını cevapladı. Cesede ait kemikler üzerinde, Adli Tıp Birimi’nde incelemenin devam ettiğini kaydetti. Kişinin ölüm sebebine dair, çok net bulgulara ulaşıldığını kaydetti.

Boy ve yaş tespitinin yapıldığını ifade eden Deniz, “Kadın cesedinin etnik kökeni, yakın coğrafyaya ait morfolojik özellik göstermediğini tespit ettik” dedi.

Deniz: Özel eşyaların polis tarafından getirilmesini bekliyoruz

Doktor İdris Deniz, bir buçuk yıl önce kaybolan Vietnamlı bir kadının bulunan kadın cesedi ile yeniden gündeme geldiğini ve henüz kimliklenmeyen kadın cesedinin kayıp kadına ait olup olmadığının tespit edilmesi için DNA yapılması gerektiğini kaydetti. Deniz, kayıp kadının özel eşyalarının polis tarafından getirilmesini beklediklerini belirterek, eşyalardan alınacak örnek ile DNA yapılabileceğini ve kimliklenme işleminin hızla sonuçlanabileceğine vurgu yaptı.

Cesedin kemiklerini üç uzman inceliyor

Otopsinin ardından Adli Tıp Birimi'ne götürülen kadın cesedinin kemikleri üzerinde incelemeler üç uzman tarafından devam ediyor. İnceleme, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz ile birlikte, Adli Antropolog Deren Çeker ve Entomoloji Uzmanı Ceyda Ergil tarafından yapılmaya devam ediyor.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190111103835.jpg

Bu haber toplam 6340 defa okunmuştur
İlgili Haberler