1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çim ekimi bekleniyor
Çim ekimi bekleniyor

Çim ekimi bekleniyor

Birinci Lig ekibi Yalova’nın sahası Fikri Karayel Stadı’nda zemin yenileme çalışmaları devam ediyor. Çim ekimini bekleyen Bostancı ekibi ligin ilk haftalarındaki karşılaşmalarını Zafer Stadı’nda oynayacak

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Birinci Lig ekibi Yalova’nın sahası Fikri Karayel Stadı, lige yetiştirilmeye çalıştırılıyor. Fikri Karayel Stadı’nın zeminin ekimi için gün sayılıyor ancak, saha ligin ilk 2-3 haftasına ancak hazır olacak. Yalova’nın geçtiğimiz sezon zeminden başı ağrıması üzerine yaz aylarının başlarında Spor Dairesi tarafından ihaleye çıkılmış ve tadilata çok gecikmeden başlanmıştı. İzzet Kombos Tesisleri’nin tamamı bakıma alınırken, en dikkat çekici nokta Fikri Karayel Stadı’nın zemini olmuştu. Haziran aylarının başında başlayan tadilatın şu anda son aşamaya gelindiği

Mertekçi: “Çimin ekilmesini bekliyoruz”
Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, tesislerin tadilatının son aşamaya gelindiğini söyledi. İki sahanın da şu anda zeminin düzeltildiğini hatırlatan Mertekçi, bugünlerde çimlerin ekilmeye başlayacağını ifade etti. Fikri Karayel Stadı’nın eski halinin gelmesinde zamana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Mertekçi, sahanın lige yetiştirilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi.

“Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynayacağız”
Fikri Karayel Stadı’nı lige yetiştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Tahsin Mertekçi, yine de ligin başlamasına kısa bir süre kaldığını hatırlatarak evlerindeki 2-3 karşılaşmayı kaçırabileceklerini söyledi. Tadilatı Spor Dairesi’nin yaptığını kaydeden Mertekçi, Yalova Spor Kulübü olarak kendilerinin elinden bir şey gelmediğini belirtti. Mertekçi, evlerindeki 2-3 karşılaşmayı Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynayacaklarının vurgusunu da yaptı.

Tadilat kapsamında Kulüp Binası da var
İzzet Kombos Tesisleri’ne Haziran ayının başında tadilata başlanmıştı. Tadilat kapsamında; Fikri Karayel Stadı’nın zemini ve çevresi, Necati Hasan Antrenman Sahası ve Yalova Spor Kulübü’nün yeni yapılacak Kulüp Binası bulunmaktaydı. İki sahanın zemin çalışmalarında son aşamaya gelinmesine rağmen, kulüp binası için henüz bir çalışma yapılmadı. Bu süreçte, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu yeni hükümet tarafından görevden alınırken, yerine Besim Erdenay atandı. Kulüp Başkanı Tahsin Mertekçi, bu konu hakkında ihaleye çıkıldığını bildiklerini ve en kısa zamanda Kulüp Binası’nı inşa etmek için çalışmalara başlanmasını temenni ettiklerini söyledi. Yalova Spor Kulübü’nün Kulüp Binası için ilk çalışmalar, geçmiş yıllarda temel atılmasıyla gündeme geldi ancak, günümüze kadar orada herhangi bir çalışma yapılmadı.

Zor geçecek 3 maç
Sarı lacivertliler, ligin ilk haftasında Girne Halk Evi’yle karşılaşacak. Ligin 3’üncü haftasında geçtiğimiz sezonun sonunda karşı karşıya gelen ve olayların damga vurduğu Yalova – Göçmenköy maçı o günden sonra ilk kez oynanacak. 5’inci haftada ise Yalova, Görneç’i konuk edecek. Güzelyurt ekibi, sahasının tadilatta olmasından dolayı bu 3 karşılaşmayı da Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynayacak.

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur