1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'ÇIKARMA PLAJI KARARI İPTAL EDİLECEK Mİ?'
'ÇIKARMA PLAJI KARARI İPTAL EDİLECEK Mİ?'

'ÇIKARMA PLAJI KARARI İPTAL EDİLECEK Mİ?'

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bugünkü Meclis Genel Kurulu’nda Çıkarma Plajı’nın özel bir şirkete kiralanması konusunda sessiz kalan hükümetin, Bakanlar Kurulu kararını iptal edip etmeyeceğini sordu.

A+A-

 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bugünkü Meclis Genel Kurulu’nda Çıkarma Plajı’nın özel bir şirkete kiralanması konusunda sessiz kalan hükümetin, Bakanlar Kurulu kararını iptal edip etmeyeceğini sordu. Meclis Kültür Komitesi’nin bahse konu olanı tarihi sit alanı ilan etme kararını desteklediklerini belirten Erhürman bunun hayata geçmesi için ilk adımın Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmesi olduğunu vurguladı. Erhürman şöyle konuştu:

“Konu ilk gündeme geldiğinde 49 yıllığına bir kiralama söz konusuydu. Meclis’in önerisine sunulacaktı, gündeme de girmişti, sonra Bakanlar Kurulu 30 yıl üzerinden kiralamaya kalktı. Bunun tek sebebi Cumhuriyet Meclisi’nin yetkisini devre dışı bırakmaktı. Çünkü kararın geçemeyecekti. O gün burada kararın Bakanlar Kurulu’nda yeniden değerlendireceği belirtildi ancak hiçbir açıklama yapılmadı. Karar iptal edilmedi fakat karar uygulanmayacak denildi. Hem yürürlükte kalacak hem de uygulanmayacak diye bir hukuki yorum mümkün değildir. İki buçuk haftadır hala açıklama yapılmadı. Kültür Komitesi tavsiye niyetinde karar getirdi. Bu oy birliği ile verilmiş bir karar. UBP ve DP’den vekil arkadaşların da oyu var. Bu karar, orası tarihi sit alanı ilan edilecekse Bakanlar Kurulu’nun kiralama kararını iptal etmesi gerektiğini gösteriyor. UBP ve DP’den bazı arkadaşlarımızın da takdirimize mazhar olarak karar ürettiklerini belirtmek isterim, kendilerini saygıyla selamlıyorum. Bu noktada iki buçuk haftadır susan hükümetten yanıt bekliyoruz. Bakanlar Kurulu kararının artık iptal edilmesi gerekiyor ki bu tavsiyeye uyulabilsin, karar yerine getirilebilsin. Kültür Komitesi’nin bu kararını olumlu buluyoruz, destekliyoruz ve hükümetten açıklama beklemeye devam ediyoruz. Bu kararın hayata geçmesinin birinci adımı bu kararı iptal etmektir.”

Bu haber toplam 1754 defa okunmuştur
Etiketler : ,