1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Çifte Nikâh” kitabı tanıtıldı
 “Çifte Nikâh” kitabı tanıtıldı

“Çifte Nikâh” kitabı tanıtıldı

Yazar Sevil Emirzade’nin “Çifte Nikâh” isimli kitabının tanıtımı, Eski Konak Meyhanesi’nde dün yapılan etkinlikle tanıtıldı

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Yazar Emirzade, yarı belgesel folklorik oyun dizisi niteliği taşıyan kitapla, eskiçağlardan biriktirilen ama pek azı günümüze kadar getirilen gelenek ve görenekleri olumlu veya olumsuz yönleriyle hatırlatarak onları yaşatmayı amaçlanan kitabı dün görücüye çıktı.

20. yüzyılın ortalarında Kıbrıslı Türklerin köy hayatını yansıtan ve Kıbrıs ağzıyla yazılan oyunda, 44 gelenek, 103 deyim, 7 atasözü, 8 batıl inanç, 11 mani, 40 kadar unutulmuş sözcük kullanıldı.

“Çifte Nikâh” isimli oyun kitabını 5 yıllık süreçte hazırladığını belirten yazar Sevil Emirzade, kitabının önsözünde “1940’lı yıllarda Kıbrıs’ın Mesarya Ovası’nın bir köyünde geçen oyunumda, başlıca  geleneklerimizden özellikle  doğum öncesi, doğum ve sonrası, görücülük, dünürcülük, nişan, nikâh, evlenme konularında olanlar hatırlatılmaktadır” diyor. Emirzade’nin daha önce yayımlanmış “Con Rifat” adlı kitabı da bulunuyor.

Bu haber toplam 1493 defa okunmuştur