1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Çiftçiye destek kredisi
Çiftçiye destek kredisi

Çiftçiye destek kredisi

Ziyarette Koopbank’ın çiftçi ve hayvancı için önemine vurgu yapıldı ve bankanın çiftçilere yönelik olarak devreye koyduğu %5 faiz ile vermeye başladığı çiftçi destek kredisine dikkat çekildi.

A+A-

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri İbrahim Alkan ve beraberindeki heyet, Kooperatif Merkez Bankası (Koopbank) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Çiftçiler Birliği Genel Başkanı olan Hüseyin Çavuş Kelle’yi ve banka yöneticilerini Koopbank Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

Ziyarette Koopbank’ın çiftçi ve hayvancı için önemine vurgu yapıldı ve bankanın çiftçilere yönelik olarak devreye koyduğu %5 faiz ile vermeye başladığı çiftçi destek kredisine dikkat çekildi.

Birlik ve beraberlik mesajı

Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı ve 2014 yılında kendisinin Çiftçiler Birliği Genel Başkanı olması sonrasında, yeni yönetim ile birlikte tarım sektörüne büyük ivme kattıklarını sözlerine ekledi.

Kelle, 2014 yılından bugüne kadar olan döneme de değinerek Çiftçiler Birliği sayesinde ülke çiftçisinin kazanımlarına örnekler verdi ve şunları kaydetti;

“2014’te biz bu görevi devraldığımızda kuraklık bedelleri çok farklı rakamlardaydı. Ada geneli 16.5 milyon TL’lik ödenen bir miktar vardı. Şimdi en son ödediğimiz kuraklık bedeli 67 milyon TL. 51 milyon TL’lik bir katkı var. Tarım Bakanlığı’nın bütçesinin yarısı kadar üreticimize kazandırdık. Akaryakıttaki kazancımız %100 arttı. 5.5’lerden 1.1’lere geldi. İlk kez tohumlukta 1 milyon TL’lik süspansiyon koydurttuk. Kooperatif ile işbirliği içerisinde sertifikalı tohumculuğu çiftçimiz ile buluşturduk”.

Köylünün desteği ile…

Kelle açıklamasında, Çiftçiler Birliği ile Koopbank’ın geçmişlerinin çok büyük benzerlikler arz ettiğini belirtti ve bankanın misyonunun Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin misyonu ile pekiştiğine vurgu yaptı. Kelle, ülkemiz bankacılık sektörünün yaklaşık %22’sini Koopbank’ın temsil ettiğini kaydederek bunun rakamsal karşılığının ise 5 milyar TL olduğunu söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Kelle, Koopbank’ın en büyük yerel banka olduğuna işaret etti ve köylünün desteği ile bankanın bu noktalara ulaştığını vurguladı.

“%5 kredi faizi ile çiftçimizi kredilendirme yoluna gittik”

Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, bankanın çiftçinin yanında olmaya devam edeceğini ve ilk kez bu yıl tarihi nitelikli bir krediyi çiftçilere sunduklarını ifade etti. Kelle “%5 kredi faizi ile çiftçimizi kredilendirme yoluna gittik. Bu tarihte bir ilktir. Bu girdiler ile bu ülkede bu yağış miktarları ile üretim yapmanın ne kadar meşakkatli olduğunu biliyoruz. Israrla bu topraklara duyduğumuz aşkla bu toprağı işlemekteyiz.

Biz Koopbank olarak üretecinin nasıl yanında olabiliriz, nasıl girdiler noktasında katkı sağlayabiliriz şeklinde bir çalışma yaptık. 20 günlük bir çalışmamızın sonucu olarak, tohumluk kredisi ve kimyevi gübre kredisi ile çiftçimizin yanında olmaya başladık”.

Üretim odaklı politikalar

Hüseyin Çavuş Kelle, Koopbank’ın bundan sonra da köylüsü ile çiftçisi ve hayvancısı ile üretim odaklı politikalar üretmeye devam edeceğini ve üreticiye girdiler noktasında daha fazla fayda sağlamak için projelere hız vereceğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri İbrahim Alkan ise ziyarette yaptığı konuşmada, Hüseyin Çavuş Kelle’nin Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı olmasına dikkat çekerek söz aldı ve çiftçilerin etkin noktalarda görev almasının kendileri için gurur verici olduğunu kaydetti. Alkan, konuşmasında Koopbank’ın tüm ülke için tarihi bir görevi olduğunu, kendilerinin bankanın yarınlara daha güçlü şekilde taşınması için ellerinden gelen her türlü gayreti yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 

Bu haber toplam 2110 defa okunmuştur