1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Çiftçiler'in eylemi devam edecek
Çiftçilerin eylemi devam edecek

'Çiftçiler'in eylemi devam edecek

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin Lefkoşa’da dün başlattığı eylem bugün de devam ediyor.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Bakanlar Kurulu toplantısından taleplerine yanıt alamadığı gerekçesiyle araçlı  eylemi  yeni hükümet oluşumuna kadar devam ettireceğini açıkladı.

Eylem çerçevesinde Başbakanlık önü ve bölgedeki yollara park edilen araçlar yerinden çekilmeyecek ve trafik engellenmeye devam edilecek.

Eyleme yön vermek için Bakanlar Kurulu toplantısını bekleyen Kıbrıs  Türk Çiftçiler Birliği, toplantıdan istediği sonuç çıkmayınca eylemi devam ettirme kararı aldı.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, saat 16.00 sıralarında yaptığı açıklamada,  hükümetin tahıl fiyatlarını yeniden değerlendirmesi taleplerine cevap gelmediğini belirterek, “Çiftçiler olarak çıktığımız yoldan geri dönmeyeceğiz” dedi.

Araçların eylem yerinde kalacağını ve kendilerinin de gerekirse nöbetleşe eyleme devam  edeceklerini vurgulayan Kelle, yeni hükümet oluşumunu bekleyeceklerini belirtti.

Kelle, taleplerine yeni hükümet döneminde de cevap gelmezse  alternatif eylemlere de başvuracaklarını söyledi.

Çiftçiler olarak 2014 yılından  kalan  Doğrudan Gelir Desteği  ve mazot desteği alacakları bulunduğunu kaydeden Kelle, “Hakkımızı istiyoruz.  Kendilerinden  artı bir şey veya farklı bir talebimiz olmadı” dedi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu olarak Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ile bir  görüşme yaptıklarını belirten Kelle,  “Farklı alternatifler de sunduk. İstediğimiz miktarın toplam tutarı 3.5-4 milyon TL. Hükümet edenler bunu çiftçiye çok görüp ithal arpayı tercih ettiler” diye konuştu.

 

-----------------------------------

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin (KTÇB) Lefkoşa’da dün başlattığı eylem bugün de devam ediyor.

Başkente traktör, kamyon ve biçerdöver gibi iş araçlarıyla gelen eylemci çiftçiler, dünden beridir Başbakanlık önünde beklemekte.

Çiftçilerin iş araçlı eylemi, Başbakanlık ve çevresindeki trafik akışını olumsuz etkiliyor.

Arpa fiyatlarının geç açıklanmasını ve beklenenin altında bir fiyatlandırma yapılmasını protesto edn KTÇB, 2014-15 Doğrudan Gelir Desteği ödemeleriyle mazot desteğinin yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI BEKLENİYOR

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin Başbakanlık ve bölge yollarında araçlarla trafik akışını engelleyen eylemi devam ediyor.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Bakanlar Kurulu toplantısının tamamlanmasını beklediklerini, çıkacak sonuca göre eylemlerini sertleştireceklerini söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 1668 defa okunmuştur