1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çiftçiler Birliği: “Sabrımız kalmadı”
Çiftçiler Birliği: “Sabrımız kalmadı”

Çiftçiler Birliği: “Sabrımız kalmadı”

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle kuraklık ödemeleri konusunda açıklama yaptı

A+A-

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle kuraklık ödemeleri konusunda açıklama yaptı. Açıklamanın tam metni şöyle:

                                             

“Kuraklık ödemeleri konusunda bir kez daha anlaşmazlık yaşanması ve uzlaşılamaması sabrımızı taşırma noktasına getirmiştir. 17 Ocak 2017 de ödemeyi taahhüt ettiği kuraklık ödemelerini halen yapmaması üreticilerimizi bir kez daha hayal kırıklığına uğratmıştır. Başbakan, Tarım Bakanı ve Maliye Bakanı arasında yaşanan sıkıntıların faturasının üreticilerimize kesilmesini Kabul etmemiz mümkün değildir. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan istişareler neticesinde yaşanan Kuraklığın en az zararla atlatılması maksadı ile alınan maddi yardımın üreticilerimize anlaşılan kuraklık taksit taksit verilmesine bütçe dengesi, ve Genel Tarım Sigortası Fonu çalışmalarının tamamlanması bahane edilerek Kabul etmek zorunda bırakıldığımızı unutmadık.

Kuraklık ödemeleri ve üreticilerimizin desteklenmesi için alınan kaynağın akıbetinin ne olduğu açıklanmazken, Genel Tarım Sigortasına kuraklık ödemeleri için avans adı altında kaynak aktarılmaya çalışılması Kabul edilebilir değildir. Genel Tarım Sigrtası Fonu Yönetim Kurulu borçlanma niteliği taşıyan bu uygulamaya onay vermemiş ve reddetmiştir. Fonun kaynaklarının neler olduğu ve ne şekilde harcanabileceği kendi yasası ile belirlenmiştir. Fonun işleyişini tamamen kaybedeceği ve kapanma noktasına geleceği uygulamaları Birliğimizin de Kabul etmesi mümkün değildir.

Hükümetimizden beklentimiz söz verdiği gibi ve daha önce dile getirildiği gibi daha önceden yaratılan kaynak ile Kuraklık ödemelerinin vakit kaybetmeden yapılmasıdır. Aksi takdirde daha önce bu maksat

için alınan maddi desteğin nereye harcandığını açıklamak yine Hükümetimizin boynunun borcudur. Kurumlarımızın üreticilerimizin vazgeçilmezi olduğunu bir kez daha belirtirken, Hükümetin görevinin de bu sektörlerin ayakta kalmasını sağlamak olduğunu bir kez daha hatırlatma ihtiyacı duymaktayız.

Hükümet Çiftçiye bugün gereklidir. Bugün Çiftçinin, Köylünün, üreticinin yanında olmayan, olamayan bir Hükümetin de yarını yoktur.”

Bu haber toplam 2570 defa okunmuştur