1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çiftçiler Birliği Lefkoşa’da araçlı eylem yapacak
Çiftçiler Birliği Lefkoşa’da araçlı eylem yapacak

Çiftçiler Birliği Lefkoşa’da araçlı eylem yapacak

Kelle: “Hakkımızı almadan Lefkoşa’dan ayrılmayacağız”

A+A-

 

Hükümetin tarım sektöründeki sorunlara çözüm üretmediğini savunan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, 30 Haziran Salı günü Lefkoşa’da araçlı eylem yapacağını duyurdu.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyen Birlik Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Başbakan, Tarım Bakanı ve Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) ile gerçekleştirdikleri görüşmelerden sonuç alamadıklarını, bu nedenle eylem kararı aldıklarını kaydetti.

“HAKKIMIZI ALMADAN LEFKOŞA’DAN AYRILMAYACAĞIZ”

Açıklamasında üreticinin bilinçli şekilde tüccara peşkeş çekildiğini iddia eden Kelle, “Bu bardağı taşıran son damladır. Hakkımızı almadan Lefkoşa’dan ayrılmayacağız” dedi.

5 Ocak’taki eylemlerinde “bütünlüklü tarım politikası oluşturulacağı”, “Doğrudan Gelir Destekleri’nin, mazot paralarının ve her türlü katkının gününde ödeneceği” yönünde sözler aldıklarını kaydeden Kelle, bu sözlerin tutulmadığını savundu.

Arpa fiyatlarının henüz açıklanmadığını, ambarların açılmadığını da belirten Birlik Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, “Bu ülkede vekaleten bir başbakan ve başbakan yardımcısı olduğu sürece hiçbir sorun çözülmez” ifadesine yer verdi.

Kelle, araçlı eylemin nerede ve ne saat başlayacağının ilerleyen günlerde duyurulacağını dile getirdi.

(tak)

Bu haber toplam 1163 defa okunmuştur