1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çiftçiler Birliği 'EYLEM yapacağız' dedi
Çiftçiler Birliği EYLEM yapacağız dedi

Çiftçiler Birliği 'EYLEM yapacağız' dedi

  Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Tarım Bakanlığı'nın arpa fiyatlarını...

A+A-

 

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Tarım Bakanlığı'nın arpa fiyatlarını belirlemesine rağmen, eylem kararını uygulayacaklarını açıkladı.

İşte Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin son açıklaması:
 

Bakanlar kurulunun arpa alımlarını serbest bırakma kararı ile birlikte arpa fiyatı belirlenmeden başlatılan bu uygulamanın yanlış olduğunu ve ivedilikle arpa fiyatının belirlenmesi gerektiğini dile getirdik. Ancak bilerek ve isteyerek, Tarım bakanlığı ve bağlı kurumları ileriye dönük çıkar planları ile arpa fiyatın belirlenmesinden uzak durmuşlardır.

Üretici birbirine düşürüldü

Açıklanan arpa fiyatını kabul etmemiz mümkün değildir. Taleplerimiz konusunda ısrarımız devam etmektedir.
Sürdürülebilir ve bütünlüklü bir tarım politikası geliştirmek yerine tarımın paydaşlarını çiftçisini hayvancısı ile, hayvancısını narenciyecisi ile, narenciyecisini patatesçisi ile birbirine düşürerek tepenin üzerinden kavgayı seyreden ve bundan keyif alan siyasilere hakkımızı yedirmeyeceğimizi bir kez daha vurgularız. 2015 yılının Temmuz ayına geldiğimiz halde 2014 yılının DGD ödemelerini tamamlayamayan, 2015 yılının Nisan ayında ödenmesi gereken DGD’nin 1. taksitini , 2015 yılının mazot desteklerini ödemeyen ve bunların ne zaman ödeyeceğini söylemeyerek, ‘’nasıl olmasa kimsenin sesi çıkmaz ve benden sorası tufan’’ mantığı ile hareket eden Tarım Bakanı, şimdi de eylem kırıcılığına soyunmuştur.

Bakan kendini haklı çıkarma gayreti içerisindedir

Gerek partisine gerek hükümetine gerekse yeni oluşturulma gayreti içerisinde olan parti yetkililerine gerekse şuandaki hükümet ortağı parti yetkililerine, devlet politikasında söz sahibi olan sorumlu mercilere, etrafındaki gölgesi konumundaki bazı bürokratları ile yanlış hesaplar sunmakta ve kendini haklı çıkarma gayreti içerisindedir.

Bilinmelidir ki ‘’yanlış hesap Bağdat’tan döner, bu Tarım bakanı da köyüne döner’’. Bir hafta geciken süt paralarını eylemimize destek verebilirler korkusu ile hayvancıları bölmek için Cuma günü alel acele ödeyen Tarım Bakanlığı; dün de çiftçimizi bir birine düşürerek, akıl karıştıracak şekilde bizleri bölmeye çalışmaktadır.
Tarım Bakanının ‘’Pazartesi görüşmelerimiz devam edecek’’ söylemi ile bizleri oyalamaya çalışmasının başarılı olmadığını anlayınca kabul etmediğimiz ve edemeyeceğimiz bir arpa fiyatı açıklamış ve yine üreticimizi biri birine kırdırma maksadı ile alım için ambarları açacağını duyurmuştur.

Tarım Bakanlığı çiftçimize paramız yoktur mazeretini uydurmaktadır

Eline 60 krş arpa parası geçecek olan çiftçimiz, bu parayı da ne zaman alacağını bilmeden ve diğer alacaklarının akıbeti belli olmadan üreticimizin nasıl ürün teslim etmesi beklenmektedir. Kurak geçen bir yıl boyunca ithal ettiği arpaya yüksek fiyat ödeyen ve başka ülke üreticilerini sübvanse eden tarım bakanlığı, ülke çiftçisine gelince paramız yoktur mazeretini uydurmaktadır.

Asli görevi; ülke yönetimini desteklemek, ülkedeki tüm tarım sektörüne eşit davranmak olan Tarım bakanlığı ve bu görevi yürüten başta bakan ve bürokratlarını sürdürdükleri görevin bilinci ile hareket etmeye davet ederiz. Sırf bakanları istedi diye ona şirin görünmek adına hareket edenler vicdanlarına nasıl hesap vereceklerdir. Etrafındaki paralı danışmanlarının uydurma senaryoları ile tarım sektörünü kaosa sürükleme hakkını kimse sayın bakana vermemiştir. Bakanın eylem kırıcılığı işe yaramayacaktır

Salı günü yapılacak olan eylem hazırlıklarımız aynen devam etmektedir.

Sayın bakanın eylem kırıcılığı işe yaramayacaktır. Hedef şaşırtma ve provokatörlüğü de işe yaramayacaktır. Geçen bir yıl boyunca çiftçimize ne verdiğini mertçe çıkıp açıklamalıdır. Bir an önce ödenmeyen 2014 DGD, 2015 DGD, mazot paraları, tüm diğer alacaklarımızın ödenmesini, günlerdir süren ürün fiyatı konusundaki çalışmamızda belirttiğimiz ürün bedellerinin yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesini, alınan ürünün ne zaman ödeneceğinin açıklanmasını talep etmekteyiz.
Çiftçimizin emeği yok pahasına alınmak isteniyor

Bugün çiftçimizin emeğini yok pahasına elinden almaya çalışan tarım bakanı devlet kurumlarını batırarak, çiftçimizin bir yıllık alın terini, emeğini yok pahasına almaya çalışması veya tüccarın insafına bırakması ileriye dönük sinsi planlarının başlangıcıdır. Herkesin gözünü açıp, canını kurtarma zamanı gelmiştir. Sırada hayvancının sütünü de serbest bırakmak vardır. Gün birlik olma zamanıdır. Bizleri bölmeye çalışması tarım bakanının ayıbıdır. Emek en yüce değerdir söylemi ile hükümete gelen sayın tarım bakanın kendi emeğinin dışındaki kimsenin emeği yüce değildir düşüncesi ile hareket etmesini kabul etmeyeceğimizi tekrar belirtiriz.

KIBRIS TÜRK ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ
HÜSEYİN ÇAVUŞ KELLE
(BAŞKAN)

Bu haber toplam 1562 defa okunmuştur