1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çıdamlı ve Tansel ayrıldı!
Çıdamlı ve Tansel ayrıldı!

Çıdamlı ve Tansel ayrıldı!

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Kastamonuspor’la resmi sözleşme imzalayan İbrahim Çıdamlı ve Tansel Ekingen takımda yaşanan gelişmelerin ardından takımdan ayrıldı

A+A-

Eren ŞİŞİK

Sezon başında Türkiye Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Kastamonuspor’la resmi sözleşme imzalayan İbrahim Çıdamlı ve Tansel Ekingen takımdan ayrılma kararı aldı. Kırmızı siyahlı yönetimle karşılıklı olarak anlaşmaya varan Çıdamlı ve Tansel sözleşmelerini feshederek takımın Bolu kampından ayrıldı.

Kastamonu’dan iç transfere tırpan
Kastamonuspor’la yolları ayıran Çıdamlı ve Tansel’in kontenjan fazlalığından dolayı takımdan ayrıldıkları öğrenildi. Zira Türkiye Futbol Federasyonu’nun yönetmeliği gereği 3. Lig takımları kadrosunda en fazla 10 tane 21 yaş üzeri oyuncuyu 18 kişilik kadroda barındırabiliyor. Kastamonuspor’un ise şu an kadrosunda 17 tane 21 yaş üzeri oyuncu var. Sezon başında birçok 21 yaş altı oyuncuyla görüşmesine rağmen bu oyuncularla anlaşmaya varamayan Kastamonuspor çareyi iç transferde takımda tuttuğu oyunculara durumu anlatmakta buldu.

Teknik direktör durumu izah etti
Takımın teknik direktörü Ahmet Duman’ın İbrahim Çıdamlı ve Tansel Ekingen’i dün yanına çağırdığı ve oyunculara dış transferde kadroya kattığı oyuncuları sözleşmeleri gereği oynatmak durumunda olduğunu söylediği bilgisi elde edinildi. Bu durumda teknik adam, Çıdamlı ve Tansel’in iç transfer olarak gözükmeleri sebebiyle 18 kişilik kadroya girmekte zorlanacaklarını iletti.

Maç başı anlaşmışlardı
Söz konusu gelişmelerin akabinde daha önce 3 yıllık sözleşmeye imza atan ve yıllık 60 bin TL garanti paraya imza atan İbrahim Çıdamlı ve 2 yıllık sözleşme imzalayarak 60 bin TL garanti paraya resmi imzayı atan Tansel Ekingen, bu paranın kariyerleri açısından çok düşük olduğunu ve bu sebeple takımdan ayrılmak istediklerini söyledi.

Kariyerlerini düşündüler
Oyuncuların yaşlarının da 25 yaş üzeri olmaları sebebiyle sürekli oynayacakları ve para kazanacakları bir yerde forma giymek istedikleri öğrenildi. Teknik direktör Ahmet Duman’ın da oyunculara bu ayrılığın performanslarıyla alakalı bir durum olmadığını söylediği ve iç transferdeki oyuncuların birçoğuyla mecburen yolları ayırmak durumunda olduklarını aktardı.

Takımlar nabız yokluyor
Bu gelişmelerin ardından her iki oyuncuyla birçok Spor Toto 2. Lig, Spor Toto 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekibinin temasa geçtiği ve oyuncuları kadroya katmanın yollarını aradığı öğrenildi. Her iki oyuncunun da yeni imza atacağı ekibe dış transfer olarak gideceği düşünüldüğünde, bu durum oyuncuların da transferde elini güçlendiren bir durum oldu.

Bu haber toplam 3086 defa okunmuştur