1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Champagne’in rakibi Blatter
Champagne’in rakibi Blatter

Champagne’in rakibi Blatter

FIFA başkanlığı için adaylığını açıklayan Jerome Champagne’in 2015 yılında gerçekleştirilecek seçimde rakibi mevcut başkan Sepp Blatter olacak.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) danışmanlık görevini sürdüren ve geçtiğimiz yıl FIFA başkanlığı için adaylığını açıklayan Jerome Champagne’in 2015 yılında gerçekleştirilecek seçimde rakibi mevcut başkan Sepp Blatter olacak. Blatter, başkanlık için aday olacağını açıkladı.

Bir dönem FIFA’da Uluslararası Dış İlişkiler Genel Sekreteri olarak görev yapan ve KTFF’nin Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile sürdürdüğü görüşme sürecinde danışmanlık görevini de üstlenen Jerome Champagne, geçtiğimiz yıl Londra’da düzenlediği basın toplantısı ile FIFA başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Yaşanan süreçte UEFA Başkanı Michel Platini’nin de FIFA başkanlığına aday olması bekleniyordu ancak Platini aday olmayacağını, bununla birlikte Blatter’in aday olması halinde onu desteklemeyeceğini belirtti.

Blatter adaylığını açıklayacak

Mevcut FIFA'nın başkanı Sepp Blatter, önümüzdeki yıl yeniden kurumun başkanlığı için aday olacağını açıkladı. Sepp Blatter, bu seçimi de kazanması halinde beşinci dönem FIFA başkanlığı yapıyor olacak.
,

78 yaşındaki Blatter, FIFA başkanlığına ilk olarak 1998'de seçilmişti. Blatter, 25-26 Eylül'de yapılacak olan yürütme kurulu toplantısında başkanlığa adaylığını koyma kararını resmen ilan edeceğini belirtti.

Sepp Blatter, daha önce yaptığı açıklamalarda bir dönem daha başkanlık için aday olmayacağını ifade etmişti.

Bu haber toplam 1134 defa okunmuştur