1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Champagne geliyor
Champagne geliyor

Champagne geliyor

KTFF Danışmanı olan ve FIFA Başkan Adayı Jerome Champagne’in yarın adaya geleceği duyuruldu.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu Perşembe günü yaptığı toplantıda aldığı kararları yayınladı. Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada KTFF Danışmanı olan ve FIFA Başkan Adayı Jerome Champagne’in yarın adaya geleceği duyuruldu. Uzun süredir durağanlığını koruyan Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile ilişkilerin yapılacak toplantı doğrultusunda şekillenmesi bekleniyor. KTFF, KOP Başkanı Koutsakis Koutsokoumnis ile 1 Aralık’ta bir toplantı yapılacağı belirtildi. KTFF Yönetim Kurulu’nun aldığı kararlar ve yaptığı açıklama şu şekilde:

B.Bağcıl A2 hükmen mağlup
23 Kasım tarihinde oynanan A2 Süper Lig B. Bağcıl - Mormenekşe karşılaşmasının 68’inci dakikasında skorun 2-0 olarak konuk takım lehine devam ettiği sırada, ev sahibi B. Bağcıl takımının kaptanının maça devam etmeyeceklerini karşılaşma hakeme belirtmesi üzerine karşılaşma tatil edilmiştir. Karşılaşmanın konuk takım Mormenekşe lehine 3-0 galibiyet olarak tesciline karar verilmiştir.
22 Kasım tarihinde oynanan A2 Süper Lig Mağusa TG - Doğan TB karşılaşmasında Mağusa TG futbolcusu Lawrence Ogbe'nin lisans evraklarıyla ilgili olarak Doğan TB kulübü tarafından müsabaka isim listesine yapılan itiraz değerlendirilmiş olup, ilgili futbolcunun lisans işlemlerinde herhangi bir uygunsuzluk ve eksiklik tespit edilmemiştir. Doğan TB tarafından yapılan itirazın reddedilmesine ve skorun karşılaşmanın hakemin tayin ettiği sonuç olan 2-1 ev sahibi takım Doğan TB lehine tesciline karar verilmiştir.
17 Kasım tarihli futbolcu İsmail Soydan tarafından yapılan dilekçe konusu değerlendirilmiş olup, hakem, gözlemci raporlarında ve yayıncı kuruluş görüntülerinde herhangi bir görüntüye rastlanmadığından dolayı olay polis soruşturmasında olup, polisin soruşturmasından çıkacak olan sonuca kadar dilekçenin dondurulmasına karar verilmiştir.

Londra Karması ile maç
Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu Karması’nın ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Karmasının karşılaşacağı dostluk maçının, 16 Ocak 2015 tarihi olarak ilgili federasyonla varılan mutabakat sonucu karar verilmiştir.
2014-2015 Sezonu Kıbrıs Kupası sponsorluğunu üstlenen Ektam Kıbrıs Limited'in "Pepsi" markasıyla ve U15 Ligi sponsorluğuyla ilgili "TAMSU" markasıyla yapılacak olan sponsorluk imza töreninin 5 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

Champagne geliyor
30 Kasım 2014 tarihinde KTFF Danışmanı Jerome Champagne adamıza gelecektir. 1 Aralık 2014 tarihinde KOP Başkanı ve KTFF Başkanı bir toplantı gerçekleştirecektir.
2014-2015 Sezonu Yükselme Ligi’nin 25 Nisan 2015 tarihinde başlatılmasına ve yeni düzenlenmiş statünün www.ktff.org adresinden yayınlanmak suretiyle yürürlüğe girmesine karar verilmiştir.

Yükselme Ligi Kurulu iptal edildi
Yükselme Ligi Kurulu'nun iptal edilmesine ve Yükselme Ligi Kurulu Talimatı'nın da yürürlükten kaldırılmasına karar verilmiştir. Yükselme Ligi'nin tüm organizasyonu KTFF Yönetim Kurulu tarafından oluşturulacak olan alt komite tarafından yapılacaktır.

19 Yaş Altı Yabancı Uyruklu futbolcu konusu
KTFF Amatör Yerli Futbolcu Tescil ve Transfer Talimatı'nın Madde 11'in (Yabancı Uyruklu 19 Yaş-Altı Futbolcuların Yerli Statü Kazanması) yeniden düzenlenerek www.ktff.org adresinden yayınlanmak suretiyle yürürlüğe girmesine karar verilmiştir. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti uyruklu ailelerin 2 sezon aralıksız A2 ve alt ligler lisanslı çocukları, diğer ülke uyruklu ailelerin çcoukları için 4 sezon aralıksız lisansı bulunan çocukları A takımlarda yerli statüsü kazanacak.

Beyanatlar disipline sevk getirecek
2014-2015 Sezonu devem ederken tüm liglerimizde yer alan kulüplerin bütün ilgililerinin, basın ve yayın organları aracılığıyla yapacağı tüm beyanlar ve/veya açıklamaların Disiplin Talimatı'nın Madde 37 gereği sevk edileceği hususunda uyarılmalarına ve sağduyulu olunmasını tavsiye deriz.

Bu haber toplam 1693 defa okunmuştur