1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cezaevine paket döner içinde uyuşturucu!
Cezaevine paket döner içinde uyuşturucu!

Cezaevine paket döner içinde uyuşturucu!

Merkezi Cezaevi’ne paket döner içerisinde 13 paket halinde Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu madde sokulduğu gerekçesiyle 5’i mahkum 8 kişi tespit edildi.

A+A-

Uyuşturucu maddeyi ‘tecavüz’ suçundan 10 yıla yakındır cezaevinde bulunan Ahmet Kudret Çelebi’nin istediği ve mahkûm Süleyman Bulut ile Ali Tarak’ın aracılık ederek zanlı M.Ü. tarafından temin edildi. Zanlı M.Ü ise diğer zanlı H.Ö.’ye verdiği, onun cezaevinde dülger atölyesinde usta olan Zanlı A.D.’ye vererek paket döner halinde cezaevine soktuğu iddia edildi.

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Merkezi Cezaevi yine ‘uyuşturucu’ haberiyle gündeme geldi. Merkezi Cezaevi’ne paket döner içerisinde 13 paket halinde Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu madde sokulduğu gerekçesiyle 5’i mahkûm 8 kişi tespit edildi. Cezaevine uyuşturucu sokmak suçlamasıyla 3 kişi mahkemeye çıkarıldı. Uyuşturucu maddeyi ‘tecavüz’ suçundan 10 yıla yakındır cezaevinde bulunan Ahmet Kudret Çelebi’nin istediği iddia edilirken, söz konusu uyuşturucuyu cezaevine sokan şahısın dülger atölyesi ustası olan A.D.’nin olduğu ileri sürüldü. Mahkûm Çelebi’nin isteği üzerine, mahkûm Süleyman Bulut ile Ali Tarak’ın aracılığıyla zanlı 2 konumundaki M.Ü.’nün bahse konu uyuşturucuyu temin ettiği belirtildi. Zanlı M.Ü’.nün uyuşturucuyu alarak zanlı 2 olan H.Ö.’ye verdiği, onun da paket döner halinde zanlı 3 A.D.’ye vererek cezaevine sokmasını sağladığı öğrenildi. Suçla ilgili olarak mahkûmlardan 2 tanesi hücre cezası alırken, diğer zanlılara ise sağlık sorunları nedeniyle farklı cezalar verildi. Öte yandan bir süre önce bir mahkûmun Mahkeme salonunda, cezaevinde uyuşturucu haberi satılıyor iddialarına yönelik bir soruşturma başlatılmış ancak narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucunda herhangi bir bulguya rastlanmamıştı.

13 paket bonzai şüphesi
Cezaevine 13 paket halinde uyuşturucu soktukları iddiasıyla zanlılar H.Ö., M.Ü. ve A.D. dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Atilla Etkin ve Savunma Avukatları hazır bulundu. Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak polis çavuşu Mehmet Bayram’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bayram, meseleyle ilgili olarak yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Bayram, mahkûm Ahmet Kudret Çelebi tarafından cezaevine uyuşturucu sokulduğuna dair bir bilgi aldıklarını bunun üzerine cezaevinde arama yaptıklarını belirterek, arama soncunda Kudret Çelebi’nin kaldığı koğuşta 13 adet paket halinde uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında zanlıların tespit edildiğini belirten polis memuru, zanlıların verdiği beyanatlar ve ifadeler doğrultusunda kişilerin tespit edildiğini aktardı.

5’i mahkûm 8 kişi
Bayram, mahkûm Kudret Çelebi’nin isteği üzerine mahkûmlar Süleyman Bulut ve Ali Tarak’ın vasıtasıyla zanlı 2 M.Ü.’nün telefonla arandığını ve uyuşturucuyu temin ederek zanlı 1 H.Ö.’ye vermesinin belirtildiğini aktardı. Zanlı H.Ö.’nün söz konusu uyuşturucu maddeleri paket döner halinde zanlı 3 A.D.’ye verdiğini ve zanlının uyuşturucuları cezaevine soktuğunun tespit edildiğini aktaran Polis Çavuşu Bayram, zanlı H.Ö.’nün verdiği beyanda söz konusu uyuşturucu maddeleri foil kâğıda sararak A.D.’ye vermesi için Kudret Çelebi’nin kendisini telefonla aradığını söylediğini aktardı. Zanlı 1 ve zanlı 3’ün gönüllü ifade verdiğini belirten Mehmet Bayram, 5 tane zanlının cezaevinde sorgulandığını ve ifadeler alındığını belirtti. Bayram, soruşturma kapsamında zanlı 1 ve zanlı 3’ün, mahkûmlar Kudret Çelebi, Erdal Önder, Ali Tarak ev Süleyman Bulut’un ifade verdiğini belirterek, toplamda ise 10 kişiden ifade alındığını aktardı. Mehmet Bayram, zanlı 1 H.Ö.’nün ve zanlı 2 M.Ü.’nün cep telefonlarından defalarca kendi aralarında ve cezaevi ile görüştüklerini belirterek, zanlı 1 ve zanlı 3’ün söz konusu paketlerin içinde uyuşturucu olduğunu bilmediklerini söylediklerini aktardı.

3 gün tutuklu kalacaklar
Meseleyle ilgili tahkikatın yeni başladığını, alınması gereken birçok ifade ve bulunması gereken emareler olduğunu belirten Mehmet Bayram, ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılabilmesi için de zanlıların 3’er gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.
Polis çavuşunun talebini ve avukatların tutukluluk talebine itiraz etmeyişini dikkate alan Yargıç Meltem Dündar ise meselenin ciddiyetine değinerek, gerekli soruşturmanın yapılabilmesi için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 3962 defa okunmuştur