1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. CEZAEVİ’NDEN MEKTUP VAR
CEZAEVİ’NDEN MEKTUP VAR

CEZAEVİ’NDEN MEKTUP VAR

Kendilerini Lefkoşa Merkezi ‘Cezaevi’nde yatmakta olan bir grup mahkum’ olarak tanıtan mahkumlar aileleri aracılığı ile basına gönderdikleri e-posta ile yardım istedi.

A+A-

‘Korkudan uyku dahi uyuyamıyoruz’

Kendilerini Lefkoşa Merkezi ‘Cezaevi’nde yatmakta olan bir grup mahkum’ olarak tanıtan mahkumlar aileleri aracılığı ile basına gönderdikleri e-posta ile yardım istedi.

Can güvenliklerinin olmadığını savunan mahkumlar, şu sıralar hemen her gün kendine zarar veren ve geçtiğimiz günlerde de bir gardiyana jiletle saldıran bir mahkumla birlikte cezalarını çektiklerini ileri sürdü, korkudan ‘uyku dahi’ uyuyamadıklarını duyurdular.

Bir grup mahkumun yardım çağrısı şöyle:

“Bizler cezaevinde yatmakta olan bir grup mahkumlar olarak çok zor şartlarda cezamızı çekmekteyiz.

Biz bir suç işledik bu yüzden buradayız elbette cezamızı çekeceğiz yalnız cezaevinde cezamızı çekerken can güvenliğimiz yok. Daha önce hepatit ve aids konusu gündeme gelmişti ama bu sefer durum çok farklı. Şu an psikolojisi bozuk, kişilik bozukluğu olan, hemen hemen her gün kendi kendine zarar veren bir mahkumla beraber cezamızı çekmekteyiz ve her an bize de zarar verebilir diye uyku uyuyamaz haldeyiz.

Aynı mahkum geçtiğimiz gün bir gardiyana jiletle saldırdı. Şu an ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Ne olur bize yardım edin.Ailelerimiz vasıtasıyla şu an bu mektubu sizlere ulaştırıyoruz bizim sesimize kulak verin.Bakanlığı da göreve davet ediyoruz.Cezaevi idaresi görevini yapmıyor.Bu adamı durdurmak için birimizin başına bir şey mi gelmesini bekliyorlar? Yoksa işin içinde kaos çıkarıp rant elde etmek mi var?  Bir grup cezaevi mahkumundan saygılarla...”


Cezaevi’nde intihar girişimi!

Öte yandan Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan mahkum Mehmet Mavideniz’in bugün öğle saatlerinde intihar girişiminde bulunduğu ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

Sık sık işlediği suçlar nedeniyle cezaevine girip çıkan Mavideniz, sık sık da intihar girişimleri ile gündeme geliyor.

Bugün de bunlardan birini gerçekleştiren Mehmet Mavideniz’in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

foto arşiv

 

Bu haber toplam 7518 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler