1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Cezaevindeki mahkûmdan yangın çıkarma girişimi
Cezaevindeki mahkûmdan yangın çıkarma girişimi

Cezaevindeki mahkûmdan yangın çıkarma girişimi

Cengiz Deniz isimli mahkum, Merkezi Cezaevi’nde hücresindeki battaniyeyi ateşe vererek yangın çıkarmak istedi.

A+A-

Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği Başkan Salih Kayalı: “Battaniyesini tutuşturarak yangın çıkarma girişiminde bulundu, can veya mal kaybı yaşanmadan olay kısa sürede yatıştırıldı”

 

YENİDÜZEN

Uyuşturucu suçundan Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve uyuşturucu kullanıcısı olduğu ifade edilen ve Cengiz Deniz, hücresindeki battaniyeyi yakarak yangın çıkarma girişiminde bulundu.

Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği Başkan Salih Kayalı’dan edinilen bilgiye göre, bugün yaşanan olayda, Uyuşturucu satışı ve kullanımından dolayı tutuklu bulunan Cengiz Deniz isimli mahkûmun hücrede sinir krizi geçirerek hücredeki battaniyeyi ateşe verdiği öğrenildi.

Hücreden duman çıkmaya başlar başlamaz gardiyanların müdahale ettiğini ve olayın kısa sürede kontrol altına alındığını ifade eden Kayalı, herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadan olayın kısa sürede yatıştırıldığını belirtti.

Kayalı, Deniz’in ağır cezalı bir mahkûm olduğunu ve uzun yıllardır belirli aralıklarla ‘uyuşturucu’ nedeniyle cezaevine girip çıktığını kaydetti.

 

Kayalı, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

“Hücrede kendi battaniyesini tutuşturmuş. Yangın çıkarma girişiminde bulundu.

Duman çıkmaya başlayınca gardiyanların müdahalesi ile mahkûm hemen dışarıya çıkarıldı. Herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadan olay kısa sürede yatıştırıldı.

Cengiz Deniz, uyuşturucu bağımlısı olan ve 2 yıl ve üzerinde ceza alarak ağır cezalı olan mahkûmlardan. Deniz, uzun yıllardır uyuşturucu meseleleri ile ceza evine girip çıkan birisi.”

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-405.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2525 defa okunmuştur
Etiketler :